ŞAMPİYONLAR LİGİ

Şampiyonlar Ligi'nde VAR devreye giriyor

UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’nde VAR sistemini bu sezon çeyrek final maçlarından itibaren kullanmayı planladığı ortaya çıktı.

Şampiyonlar Ligi'nde VAR devreye giriyor

Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nda kullanımına başlanan VAR sisteminin UEFA müsabakalarında kullanımı konusu tartışılmaya devam ediyor.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “VAR sistemini kullanacağız ancak şimdi değil” diyerek ilk mesajını vermişti. The Times gazetesi ise sistemin bu sezon kullanılmasının düşünüldüğünü ancak grup aşamasından itibaren olmayacağını savundu.

‘Şampiyonlar Ligi’nde VAR kullanılması planlanıyor’ başlığıyla verilen haberde bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final aşamasından itibaren sistemin kullanılmasının düşünüldüğünü belirtti.

Son karar gelecek ay : UEFA’nın gelecek hafta Monaco’da yapacağı toplantıda sistemin onayını alacağını ve gelecek ayın sonunda UEFA Yönetim Kurulu’nda son kararın verileceğine dikkat çekildi.

Rosetti faktörü etkili : UEFA Hakem Komitesi’nde geçtiğimiz haftalarda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Pierluigi Collina görevden ayrılırken, yerine Roberto Rosetti getirildi. UEFA Hakem Komitesi Şefi olan Rosetti, VAR konusundaki uzmanlığıyla biliniyor. İtalyan futbol adamının görevlendirilmesinin, VAR konusundaki uygulamaları hızlandıracağı düşünülüyor.

Ronaldo Juventus tercihinin nedenini açıkladı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER