YAZARLAR

Şampiyon takımlar nereye koşuyor?

Şampiyon takımlar nereye koşuyor?

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Süper Lig'de şu ana kadar yalnızca beş takım şampiyonluğa ulaşmıştır. Bu takımlar Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor'dur.

Şampiyonluğa oynayan takımlar ligin ikinci yarısında puan kaybetmeye devam ediyor. Galatasaray ile başlayan puan kaybı Beşiktaş ,Trabzonspor ve Fenerbahçe ile devam etti.

Süper Lig'in zirvesine oynayan Şampiyon sıfatı taşıyan takımlardan,Bursaspor hariç diğer dört takım galip gelemedikleri için üç puanı kazanamadılar. 

Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi bu sezonun ikinci yarısında ligde galibiyetle tanışamayan bir diğer takım ise Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertli ekip, evinde Elazığspor ile berabere kalarak, taraftarına bu haftada da 3 puan hediye edemediler. Şampiyon olabilmiş takımlar arasında haftanın en şanslısı ise  Bursaspor oldu.

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçında Kasımpaşa'ya konuk olan lider Galatasaray, 1-0 öne geçtiği karşılaşmada rakibine 2-1 yenildi.

Ertesi gün oynanan müsabakalardan ilki olan  Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye spor arasında oynanan karşılaşmada galibiyet olmayınca puanlar paylaşıldı.

Beşiktaş konuk ettiği İstanbul BBSK ile 2 - 2 berabere kalarak liderlik şansını kullanamadı. 

Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada aradaki farkı kapatabilmek için fırsat yakalayan Trabzonspor, kendi sahasında Kardemir D. Ç Karabükspor'u ağırladı. 

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan zorlu mücadelede galibiyeti Karabükspor kazandı.Trabzonspor kendi saha ve seyircisi önünde, ligin ikinci yarısında karşılaştığı Kardemir D. Ç Karabükspor'a 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı deplasmanda 3 - 1 mağlup eden Kardemir D. Ç Karabükspor Trabzonspor'u da aynı skorla deplasmanda mağlup etti. 

Bordo-mavili takımda Trabzonspor ruhu ile hareket edilemediğinden olsa gerek rakip takımların Avni Aker fobisi de kalmadı.

Geçmiş yıllarda H.Avni Aker’deki; atmosferden etkilenerek vücut kimyaları bozulan  takımlar şimdi aynı sahada Trabzonspor’u umursamıyorlar bile...

İkinci bir önemli husus ise her takım kendi evinde rahat oynarken, Trabzonspor seyirci psikolojisinden mi nedir bana göre  aynı rahatlıkla oynayamıyor.  

Bu sezon ligde istikrarsız bir grafik çizen Trabzonspor, bir türlü istediği çıkışı yapamıyor.

Bordo-mavililerde bir haftaki performans diğerini tutmuyor. Tutmayınca da sonuç  ortada...

***

Günün son maçında ise Fenerbahçe sahasında Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kaldı. 

Zirvedeki ekiplerin puan kaybını değerlendirmesi gereken  Fenerbahçe Elazığ'dan bir puanı zor aldı. Maç boyunca Elazığspor'un üstün oynadığı maçta son dakikada atılan golle Fenerbahçe beraberliği kurtardı. 

 Maçın hakkı bu değildi

Elazığspor, Spor Toto Süper  Ligi'nde oynadığı en iyi futbolu dün sergiledi. Süper Ligin favorileri hariç, deplasmanda oynayan bir takımın bu seviyede yapması gereken, yapabileceği birçok şeyi yaptı.Elazığspor,  daha önce oynadıkları maçlarda bile, bu kadar pozitif bir futbol oynamamıştı. Özellikle de ilk yarıda, kontrolü sadece son dakikalar arasında kaybetti; o dakikalarda da golü yedi.

Zaten  Elazığspor,  gol yememeyi becerebilseydi, üç puanı alması çok kolay olurdu. Hem Fenerbahçe  etkisizdi, hem de Elazığspor gerçekten iyi futbol oynadı.

2010 yılı sezonun şampiyonu olan Bursaspor sahasında konuk ettiği Kayserispor'u ilk yarıda atılan gollerle 2-1 yenerek ikinci yarıyı galibiyetle başladı. 

Şampiyonluğa oynayan dört büyük takım kaybettikleri puanlarla rakiplerini potaya soktu. Bu futbolla bu anlayışla, Süper Lig'in şampiyon takımları nereye koşuyor?

Yorumlar
TREND HABERLER