YAZARLAR

Şampiyon adaylarına yan bakılmıyor…

Şampiyon adaylarına yan bakılmıyor…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Şampiyonluğun iki adayı Fenerbahçe ve Trabzonspor önüne geleni devirmeye devam ediyor. Zor geçer dediğimiz maçlarda puan kaybı yaşamayan iki ekipte son 3 karşılaşma öncesinde aynı puana sahipler. Fenerbahçe İstanbul Belediye maçında takılır diyenleri, Trabzonspor ise Gaziantep maçında kaybedebilir diyenleri yanılttı. Her iki takımda maçların ilk yarılarında elde ettikleri skorlarla maçlarını kazandılar.

Fenerbahçe maça inanılmaz istekli başladı. Yüzde yüz net pozisyonları golle sonuçlandırmış olsalar bu maç 7-8 farklı biterdi. Kötü oynadığı maçlarda bile 3-4 gol atan Fenerbahçe, hem iyi oynayıp hem bu kadar pozisyona girerken çok da gol kaçırdı. Son vuruşlarda biraz etkisiz kaldılar. İstanbul Belediye takımında ise akılların kupa finalinde olduğu net bir şekilde belli oldu. Birkaç atak geliştirdiler ama son vuruşları son derece kötüydü. Fenerbahçe saha ve seyirci avantajını da iyi değerlendirerek 3 puanı iki golle aldı. Kaptan Alex, gol krallığını bırakmayacak gibi görünüyor. Önümüzdeki haftalarda gol atmasa bile gol kralı olabilir. Burak ile arasında 5 gol var. Büyük ihtimalle gol kralı Alex diyebiliriz. bu hafta oynanacak olan Karabükspor deplasmanı Fenerbahçe için çok zor geçecek. Kalan maçları içerisinde en zor olanı bu diyemeyeceğim çünkü Ankaragücü ve Sivasspor takımları kolay lokma değiller. Bundan sonra her maç zor olacak. Rakipler herhangi bir söylentiye mahal vermemek için daha çok asılacaklar.

Trabzonspor’da rakibini ilk yarıda bulduğu 3 golle yenerek zirve takibini sürdürdü. Bu maçın daha zorlu geçeceğini düşünüyordum. Hakem Cüneyt Çakır’ın maçın önüne geçeceğini düşünemediğim için o düşünceye kapılmışım. En çok sevdiğim hakemlerden birisi olan Cüneyt hoca maçın skoruna direk etkide bulundu. Penaltı ve kırmızı kart kararını doğru bulmuyorum. Aynı pozisyonda Olcan yerde kaldığında sarı kart gösteren Cüneyt hoca, nasıl oldu da Dany’i oyun dışında bıraktı? Elbette kazanan Trabzonspor camiasının bununla bir alakası yok. Onların galibiyetlerine lafım da yok. Fakat yapılan hakem hatası maçın sonucunu direk etkiledi. Penaltı ile durum 1-0 oldu ve rakip 10 kişi kaldı. Bu pozisyonda hakemin kararını doğru bulan Trabzonspor’lu sayısı bile bir elin parmağını geçmeyecektir. Cüneyt hocanın kasıtlı olduğunu da düşünmüyorum. Kendisi ülkemizi Avrupa’da gururla temsil eden bir hakemimizdir. Keşke böyle bir hata yapmasaydı da Trabzonspor kazansaydı daha iyi olurdu.

Kalan maçlara bakıldığında her iki ekibinde maçlarının kolay olmayacağını söyleyebiliriz. Ne kadar zor olursa olsun iki şampiyon adayı da puan kaybetmeyecek gibi oynuyor. Hal böyle olunca da lig zevkli oluyor. Şampiyonun şimdiden belli olduğu bir ligin son haftaları ne kadar heyecanlı olabilirdi? Düşme hattında da aynı heyecanı yaşamış olsaydık daha güzel olurdu ama öyle olmadı. Fenerbahçe ve Trabzonspor takımlarının işi kolay değil ama işin ucunda şampiyonluk var. İyi oynayan, hak eden takımın şampiyon olmasını diliyorum.

BU YAZIYI FACEBOOK'TA YORUMLAMAK İSTERSENİZ TIKLAYINIZ...
Yorumlar
TREND HABERLER