YAZARLAR

Saldırıyı hafife almayın!!!

Saldırıyı hafife almayın!!!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu saldırı, Fenerbahçe camiasını kumpasa düşürmek için, taraftarı ayaklandırma amaçlı, ülkede kaos ortamı isteyenlerin tezgahladığı bir saldırıdır. Bu saldırıyı Trabzon halkına mal etmek aptalca olur. Bu saldırı Fenerbahçe camiası ile arası açık olan Trabzonspor camiasının birbirine olan öfkesini arttırmak için yapılmış ve asıl amaç ülkede gerginliği arttırmaktır.

Bu saldırı Fenerbahçe’ye yapıldığı için bazı medya kuruluşlarınca hafife alınmaya çalışılmaktadır. 3 Temmuz sürecinde çarşaf çarşaf haber yapan medya kuruluşları bu olay karşısında sessizliğini bozmamakta ısrar etmektedir.

Önce taş ihtimali denildi, sonra taş yaralanması oldu ama neticede olay silahlı saldırıydı. Bu saldırıyı kınayan camiaların timsah gözyaşı dökenlerini de görmüyor değiliz. Maçların ertelenmesi bile gündeme gelmeden “Fenerbahçe’nin sakat oyuncuları var. Erteleme olursa sakatları iyileşir” diyebilecek kadar açgözlü yöneticiler var.

Yapılan saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan ama sonrasında saldırıyı hafife alan spor yazarları var.

Yaptıkları programlara olayı kınayarak başlayıp Fenerbahçe’nin olayı abarttığını söyleyen yorumcular var.

Lütfen!!!

Sizler başka bir ülkede futbol oynamaya gitseniz ve kafilenizi taşıyan otobüse silahla ateş açılsa ne düşünürdünüz? Abartılacak bir şey yok mu derdiniz? Konu Fenerbahçe olunca mı abartmaya gerek görmüyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanımız takım kaptanları ile bir araya geldi. Bence kulüp başkanları ile de bir araya gelmelidir. Kulüp başkan ve yöneticilerinin de kendilerine çeki düzen vermeleri gerekmektedir.

Bu olayın failleri ile ilgili de henüz bir gelişme olmadı. Milletin gazını almak için iki kişi gözaltına aldılar ama adamların olayla alakaları olmadığı ortaya çıktı. Kocaman bir camiaya suikast düzenleniyor ama failler ne hikmetse bulunamıyor. Bu işin arkasında dış ülkelerin ajanları da çıkabilir. Film sahnelerinden bir bölüm okumuyorsunuz. Şaka da yapmıyorum. Bu işin arkasında terör saldırısı olma ihtimali kadar ajanların da olma ihtimali var.

Maçlara verilen ara ise iyi oldu. Futbolcular olayın şokunu kolay kolay atlatamazlar ama en azından üzerinden zaman geçmesi olayın tazeliğini yitirmesine yardımcı olur. Fakat faillerin yakalanması dört gözle beklenmektedir. Ülkemizin istihbarat birimleri, Polis teşkilatı, Askeri istihbarat birimleri bu konuyu aydınlatmalıdır. Bu olay diğer ülkelerin spor açısından ülkemize bakış açısını da değiştirmiştir. Önümüzdeki sezon transfer yapmak pek kolay olmayacak ve maddi anlamda takımlara ek külfet getirecek.

Olayla ilgili konuşan, yazan ve haber yapan herkesin daha hassas davranmasını rica ediyorum. Sizin küçük gördüğünüz, çok da önemsemediğiniz bir olay karşı taraf için ve spor camiası için büyük önem arz etmektedir. Bu olayın failleri yakalanana kadar da gündemde tutulmasını önemli buluyorum. 

Yorumlar
TREND HABERLER