YEREL HABER

Sağlık personeli olmadığı için maç iptal

Ankara Minik Erkekler Basketbol Ligi'nde geçen hafta sonu yapılması gereken maçlar ençlik ve Spor Ankara İl Müdürlüğünün gündemindeki yerini aldı.

Sağlık personeli olmadığı için maç iptal

Ankara Minik Erkekler Basketbol Ligi'nde geçen hafta sonu yapılması gereken, ancak salonda sağlık personeli bulunmamasına velilerden gelen itiraz nedeniyle oynanamayan maçlar, Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürlüğünün gündemindeki yerini aldı.


Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Ahmet Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılında çıkan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda memurların ve emeklilerin çalışma şartlarının belirlendiğini belirterek, ''Bu kanun da bizim elimizi kolumuzu bağlıyor'' dedi.

Bir memurun başka bir işte çalışmasının imkansız olduğuna dikkati çeken Sağlam, ''Sağlıkçıların maçlarda görev alması, ikinci bir görev sayılıyor. Ancak, destek primi vererek çalıştırabiliyorsunuz. Bizim de böyle bir yetkimiz yok. Elimizde sağlıkçı varsa, onları ücret ödemeden görevlendiriyoruz. Hizmet satın alma karşılığında 6 sağlıkçıyı bünyemize kattık. Mümkün olduğu kadar maçlara onları yolluyoruz'' diye konuştu.

Devlet kurumunda çalışan sağlık personelinin ise kurumlarından getirdikleri yazı karşılığı görev yapabildiğini ifade eden Sağlam, şöyle devam etti:

''İlgili kurum da haklı olarak bu yazıyı vermiyor. Çünkü, verdiği andan itibaren sorumluluk kuruma ait oluyor. Yazı verilmediği için biz de bu sağlık personeliyle çalışamıyoruz. Ankara'da haftada 300'e yakın maç oynatıyoruz. Bu kadar sağlıkçıyı bulmamız ve maçlarda görevlendirmemiz mümkün değil. Özerk federasyonlarda herkes sağlık ve emniyet tedbirlerini kendi alır, ama amatör sporlar için böyle bir madde yok. Gelenek haline geldiği için il müdürlüğü olarak imkanlar dahilinde personel atamaya çalışıyoruz. Ancak, biz de elimizdeki sağlık personelini daha çok tehlikeli spor branşlarına göndermeyi doğru buluyoruz.''

-ÇALIŞMA BAŞLATILDI-

Ahmet Sağlam, genel müdürün talimatıyla 1,5 ay önce bir çalışma başlatıldığını bildirerek, değişik illerden gelen il müdürleri ve il sosyal güvenlik kurumundan gelen bir temsilcinin katılımıyla toplantı yaptıklarını söyledi.

Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğü'ne de bir yazı yolladıklarını söyleyen Sağlam, ''Onlar da çok haklı olarak bu kadar sağlıkçıyı ve ambulansı göndermelerinin mümkün olmadığını belirttiler. Sağlık merkezlerinden de görevli alamıyoruz. Bu konuyu gündeme taşıyan illerin başında geliyoruz. Bu sorunu aşabilmemiz için ya kanunun değişmesi, ya da ek madde konulması gerekiyor. 10 gün önce genel müdürlük, Sosyal Güvenlik Kurumuna görüş sordu, şimdi cevabı bekliyoruz'' bilgisini verdi.

Son zamanlarda destek priminin kalkacağına dair bazı söylemler olduğunu belirten Sağlam, ''Şahsi fikrim, bütün kulüplerin kendi sağlık tedbirlerini alması gerekiyor. İlk yardım kurslarına gönderecekleri bir kişiyle, bu sorunu çözmeleri mümkün. Ama burada sorun sadece sağlık personeliyle kalmıyor. Atamalarda ve güvenlik konularında da sorunlarımız var. Bu konu spor için son derece önemli. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, bu konuda çok titiz davranıyor. Gerekli girişimleri yaptık ve cevap bekliyoruz. Gelecek cevaba göre de bir yol belirleyeceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER