YAZARLAR

Sadece adı derbi!

Sadece adı derbi!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ben Pazar akşamı maç öncesi yaşadığım heyecanı maç esnasında yaşayamadım. Beklediğime değmedi. Maç öncesi geçmiş yıllardaki maçların görüntülerini izledim. İnanın o kadar heyecan dolu maçlar olmuş ki bu maç belki içlerinde izlenmeye değmeyen tek maçtı. Öncelikle kazanan takım Galatasaray’ı tebrik edelim. Bu galibiyetle aradaki puan farkını açtılar. Bu puan farkları ligin sonunda çok işe yarayacak.

Galatasaray beklediğim gibi başlamadı. Ben daha çok baskılı başlar diye tahmin ediyordum. Fenerbahçe savunmasını aşamadılar. Ceza sahasının etrafında gezdirilen top bir türlü ceza sahasının içine girmedi. Bir kez Hamit ile gole çok yaklaştılar onda da direğe takıldılar. Baktılar ki olmuyor Bekir daha fazla dayanamadı ve gol öyle atılmaz böyle atılır dedi. Burada Bekir’in bir kabahati yok. Bunlar her zaman olabilecek kazalardır. Bekir bir şanssızlık yaşadı. Umarım etkisi altında kalmaz. Bu yenilen gol Fenerbahçe’nin aldığı mağlubiyete kılıf olamaz. Galatasaray, Fenerbahçe’ye oranla daha iyiydi. Yani %55 Galatasaray, %45 Fenerbahçe diyebiliriz. Ben direkten dönen top ve Volkan’ın kurtardığı bir şut dışında Galatasaray’ın da tehlikeli pozisyonu olduğunu hatırlamıyorum. Bu maç beraberlik kokan ama her an her şeyin olabileceği bir maçtı.

Fenerbahçe’de ise çok ama çok sakin bir Aykut Kocaman vardı. Elindeki kadrodan bir türlü verim alamayan, girenin çıkanı arattığı bir kadro. Formu yerlerde sürünen bir Krasiç vardı. Adam geldiğinden beri daha kapasitesinin yarısını veremedi. Meireles maçta o kadar isteksizdi ki kendisine atılan pasa koşamayacak kadar kötüydü. Kırmızı kart görerek Fenerbahçe düşmanlarını hortlattı. Şimdiden Engin’e 11 maç verildi. Hakeme tükürdü, yok yuvarlak yaptı. En az 10 maç ceza almalı. Lisansı iptal edilmeli gibi bilinçsizce yorumlar yapılıyor. Kaldı ki bu adam kariyerinin ilk kırmızı kartını gördü. Melo ve Almeida’nın açıklamalarına bakarsanız da olayın medyaya yansıyan hakem raporu ile örtüşmediğini görebilirsiniz. Fakat ben ne olduysa olsun Fenerbahçe forması giyen Meireles’e en ağır cezayı verdirtmek isteyenlerinde az olmadığını düşünüyorum. Bu ülkede CANER demediği LAN yüzünden 2 maç ceza aldı. Rakip oyuncu ben dedim dediği halde, hakem hatalı olduğu halde, hatta hakem 1.lig maçına verilerek hatası tescillense de yine de Fenerbahçeli Caner 2 maç oynatılmadı. Bunda da nasıl olsa bir Engin örneği var. Sözde tükürük ve ne anlatmaya çalışıldığı bilinmeyen bir hareket var. Verin 17 maçta kurtulun. Adam biraz form tuttu ya yemeye çalışıyorlar.

Ben bu derbi de yorum yapılacak bir pozisyon bile hatırlamıyorum. Taraftar bile o kadar sakin izledi ki onları ateşlendirecek pozisyon göremedik. Böyle derbi mi olur? İngiltere, İspanya, İtalya derbilerine bakın. Biz hala takımlarımızı o takımlarla kıyaslıyoruz. İki takımımız da Avrupa’da yoluna devam ediyor ama bu futbolları hiç tat vermiyor. Bu futbolla gelebilecekleri en iyi yerdeler. Türkiye’de transferi bir kenara bırakıp sistem futbolunu öğrenmemiz gerek.

Yurt dışında Almanya’da nasıl eğitim veriliyor, futbolcular nasıl disiplinli oynuyor öğrenmemiz gerek.

İngiltere’ye gidip hızlı nasıl oynanır öğrenmemiz gerek.

İspanya’ya gidip taktiksel eksikliklerimizi gidermeliyiz.

İtalya’dan defans nasıl yapılır öğrenmeliyiz.

Bunları oturttuktan sonra transfer yapmalıyız. Bizim ülkemize en kral topçuları getirsen de olmuyor. Onlarda buranın ekmeğini yedikten, suyunu içtikten sonra bizim gibi davranmaya başlıyor. Garanti parası cepte olunca adam ne yapsın sistemi, taktiği…

Bu işin tamamen TFF’de olduğunu ve antrenör diploması vermenin kolay olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bizim ülkemizde futbolu bırakan herkes hoca oluyor. Olmadı yorumculuk yapıyor. Bu işin ciddi eğitimlerinin verildiği, sadece futbolun içinden gelme değil bu işi meslek olarak yapabilecek ve ciddi eğitimlerin alınabileceği sistemlerin olması gerekir. Bu ne zaman düzeldi, o zaman başarı devamlı hale gelecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER