SİVASSPOR

Robinho'nun sözleşmesine özel madde

Demir Grup Sivasspor'un, prensip anlaşmasına vardığı Brezilyalı futbolcu Robinho'yu imza için İstanbul'a getirirken, yıldız futbolcunun maliyeti de belli oldu.

Robinho'nun sözleşmesine özel madde

Bu geceyi İstanbul'da geçirecek Robinho, sabah uçağıyla Sivas'a gidecek. Sağlık kontrolünden geçecek Brezilyalı futbolcu için bugün saat 16:30'da Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'nda imza töreni gerçekleştirilecek.

"Oldukça mutluyum, sabırsızlıkla bekliyorum" : Robinho, yaptığı ilk açıklamada, "Türkiye'ye geldiğim için oldukça mutluyum. Ailem de mutlu, benim için en önemli şey de bu. Türkiye'nin adını daha evvelden futboldaki yerini biliyoruz. Gayet mutluyuz." şeklinde konuştu. Kendisi için havalimanına gelen taraftarlara teşekkür eden Robinho, "Havanın soğuk olduğunun farkındayım, beni bekledikler. Yarını dört gözle bekliyorum." dedi.

Aykut Kocaman'dan futbolculara fırça


"Roberto Carlos ve Cicinho ile konuştum" : Robinho, "Sivasspor'a gelmenizde Roberto Carlos etkili oldu mu?" sorusuna ise, "Türkiye'de birçok ünlü futbolcuyu biliyorum. Gelmeden önce Roberto Carlos ve Cicinho ile konuştum. Zaten beraber Real Madrid'de oynadık. Bana Sivas'ın, şehrin ve kulübün ne kadar büyük olduğunu anlattılar. Oldukça mutluyum, sabırsızlıkla bekliyorum." açıklamasında bulundu. Brezilyalı yıldız, "Türk yemekleri hakkında bilginiz var mı?" sorusuna ise, "İstanbul'a ilk kez geliyorum, Türk yemekleri hakkında bilgim yok, yavaş yavaş öğreneceğim." dedi.

Robinho'nun maliyeti : Fanatik'in haberine göre, Sivasspor, 1.5 yıllığına anlaştığı Robinho'ya bonuslar hariç 2 milyon Euro (9.2 milyon TL) ödeyecek. 33 yaşındaki futbolcu Atletico Mineiro’da senelik 900 bin Euro (4.1 milyon TL) kazanıyordu.

Özel fesih maddesi kondu : Robinho'nun 2013’te Milan’da oynarken yaşadığı tecavüz suçlamasıyla ilgili olarak da sözleşmesine özel madde koydurduğu öğrenildi. İtalya’da bir kadına tecavüz eden 6 kişiden biri olarak suçlanarak 9 yıl hapis cezası alan Robinho, bu karara itiraz etmiş durumda. Ancak yıldız futbolcunun Sivas’ta oynayacağı dönemde bu cezası onanırsa, kulüp tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilecek.

Abdurrahim Albayrak: Galatasaray'da kimsenin parası kalmaz!

Sivas’ın 62 katı takipçisi var : Kırmızı-Beyazlılar, Robinho ile birlikte reklamın da kralını yapacak. Brezilyalı yıldızın sosyal medya hesaplarından Twitter’da 2 milyon 150 bin, İnstagram’da 2 milyon 300 bin takipçisi bulunuyor. Sivas’ın ise Twitter’da 69 bin 170, İnstagram’da da 31 bin 100 takipçisi var. Yani Sambacı’nın toplam takipçi sayısı, Sivasspor’un 62 katı civarında.

Real Madrid’den gelen 3. isim : Robinho, daha önce Real Madrid forması giymiş ve ardından Sivasspor’a gelmiş üçüncü isim olarak tarihe geçecek. İlk olarak uzun yıllar İspanyol devinde oynayan Roberto Carlos, teknik direktör olarak Yiğido’ya ayak basmıştı. Carlos’un ardından da futbolcu olarak Cicinho, Kırmızı-Beyazlılar adına ter dökmüştü.

İşi menajer Sönmez bitirdi : Robinho’nun, Sivasspor’a gelmesinde en büyük pay sahiplerinin başında menajer Fatih Sönmez geldi. Daha önce Roberto Carlos ve Cicinho’yu Sivas’a getiren Sönmez, bizzat yetki belgesini alarak 10 gün sonunda mutlu sona ulaştı. Sönmez hem kendisi hem de menajeri olduğu Carlos üzerinden Robinho’yu ikna etmeyi başardı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER