DÜNYADAN FUTBOL

Robben'in Altın Top favorileri

Bayern Münihli futbolcu Arjen Robben, FIFA Altın Top ödülü için favorisini açıkladı.

Robben'in Altın Top favorileri
Almanya'nın önde gelen ekiplerinden Bayern Münih'in Hollandalı yıldızı Arjen Robben, bu yılki FIFA Altın Top (Ballon d'Or) Ödülü'nü bu sene de Lionel Messi veya Cristiano Ronaldo'nun alacağını öne sürdü.

France Football dergisine konuşan Robben, FIFA Altın Top Ödülü'nü son 6 yıldır kazanan Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun "eşsiz" bir başarı yakaladığını ve performanslarının meslektaşlarından çok daha iyi olduğunu belirtti.

Robben, bu yılki ödülün açık ara favorilerinin yine Messi ve Ronaldo olduğunu, başka bir adayın kazanarak sürpriz yapmasını beklemediğini de vurguladı.

2014 FIFA Altın Top Ödülü'nün 23 kişilik aday listesinde yer almasına rağmen kazanma şansını çok düşük bulduğunu söyleyen 30 yaşındaki oyuncu, "Aday gösterilmem çok güzel ve listede yer almaktan her ne kadar gurur duysam da hiçbir zaman ödül takıntım olmadı. Bireysel ödüller yerine takımımla kupa kazanmayı tercih ederim" ifadelerini kullandı.

Barcelona'nın yıldızı Messi, Altın Top'u 2009 ile 2012 yılları arasında üst üste 4 kez kazanırken, Real Madridli Cristiano Ronaldo ise 2008 ve 2013'te ödüle layık görülmüştü.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER