SÜPER LİG

Rıza Çalımbay şike hakkında konuştu

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Bolu ve Avusturya'da yaptıkları çalışmalarının mükemmel geçtiğini ifade etti ve çarpıcı açıklamalar yaptı..

Rıza Çalımbay şike hakkında konuştu

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ''Biz sadece işimize bakıyoruz, şu anda mükemmel şekilde de çalışıyoruz. Bizim en büyük düşüncemiz bu kalan 40 günü mükemmel şekilde bitirip çok iyi bir yere gelmek'' dedi.


Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, bundan önce Bolu ve Avusturya'da yaptıkları çalışmalarının mükemmel geçtiğini ifade etti. Avusturya'da hazırlık maçı yaptıkları takımların üst düzey ve kendi ülkelerinde iyi konumda olan ekipler olduğunu söyleyen Çalımbay, hazırlık maçlarında 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldıklarını belirterek, ''Genel olarak baktığımızda çok memnun edici şekilde bir kamp yaptık. Biz ligin başlayacağına göre her şeyimizi ayarlamıştık. Ve takım gerçekten mükemmel şekilde formdaydı, yani lige hazırdı. Şimdi tekrar başa dönüyoruz, tekrar hazırlık dönemi gibi yapacağız'' diye konuştu.

Bu dönemi de en iyi şekilde en değerlendireceklerini anlatan Çalımbay, ''Çünkü baktığımız zaman diğer takımlarda olduğu gibi bizde de yeni gelen arkadaşlarımız var. O yüzden böyle olması bir bakıma bizim açımızdan iyi oldu. Hem o arkadaşlarımız buraya adapte olacaklar, hem Sivas'ı iyice tanıyacaklar. O bakımdan bizim için iyi yönleri de oluyor. Bu 40 günlük sürede takımımızı çok daha iyi bir şekle getirmemiz gerekiyor'' dedi.

Bu sene hedeflerinin geçen sene ve ondan önceki yıllardaki sıkıntıları yaşamamak olduğunu vurgulayan Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Onun için de bu dönemi mükemmel şekilde geçirmemiz gerekiyor. Transfer ettiğimiz arkadaşların kapasitelerini iyice yukarıya çıkartmamız gerekiyor, diğer arkadaşlarımız da buna dahil. Ben takımımdan çok memnunum. Her şeyden önce karakter olarak çok iyiler, çok iyi profesyoneller. Antrenmanlarda gerçekten hepsi her şeyini ortaya koyarak çalıştılar. O yüzden Sivasspor'un bu sene çok iyi olacağına inanıyorum. Belki 1-2 tane daha transfer yapmayı düşünüyoruz. Ama şu anda bu kadromuzla da yolumuza devam etmek istiyoruz. İyi bir golcü arayışımız vardı, onu hala devam ettiriyoruz. Mutlaka eksiksiz, dört dörtlük bir şekilde lige gireceğiz. Ben burada olduğum sürece iki senedir yaşanan sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Sivas taraftarına da bunu yaşatmak istemiyoruz.''

Lig başlayana kadar yapacakları çalışmalar ve hazırlık maçları hakkında da bilgi veren Çalımbay, Sivas'taki hazırlık çalışmalarının ardından 18 Ağustos'ta gidecekleri Yunanistan'da iki hazırlık maçı yapacaklarını, bu ayın 27 veya 28'inde de tek bir takımla Sivas'ta Cumhuriyet Kupası oynayacaklarını bildirdi.

Daha sonra 31 Ağustos'ta Bolu'da kampa gireceklerini açıklayan Çalımbay, 5 Eylül'de Sivas'a dönerek çalışmalarına kentte devam edeceklerini söyledi.

Şu anda yeni transfer ettikleri oyuncuların çok iyi durumda olduklarını anlatan Çalımbay, ''Hepsinin de Sivasspor'a çok büyük katkılar yapacağına yürekten inanıyorum. Gerçekten de maçlarda oynattığımızda da öyle gösterdiler. İnşallah daha da faydalı olacaklar'' dedi. Ancak Karabükspor'dan aldıkları Kerim ve Slavya Prag'dan transfer ettikleri Cerny'den sakatlıkları dolayı bir türlü faydalanamadıklarını bildiren Çalımbay, ''Onun dışında bir eksiğimiz yok. İnşallah kalan bu süreyi mükemmel bir şekilde geçireceğiz'' ifadelerini kullandı.

-FUTBOLDA ŞİKE İDDİALARINA YÖNELİK SORUŞTURMA-

[page_end]
Şike iddialarıyla ilgili soruşturmanın takımı olumsuz etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine, bu konuda fazla konuşmak istemediğini, sürecin işlediğini belirten Çalımbay, doğal olarak oyuncularıyla birlikte yaşananlardan etkilendiklerini belirtti.

Herkes gibi gelişmeleri takip ettiklerini kaydeden Çalımbay, ''Biz sadece işimize bakıyoruz, şu anda mükemmel şekilde de çalışıyoruz. Bizim en büyük düşüncemiz bu kalan 40 günü mükemmel şekilde bitirip çok iyi bir yere gelmek. Tek düşüncemiz şu anda bu'' dedi.

Bu arada 3. etap çalışmaları için bugün kulüp tesislerinde toplanacak olan Sivassporlu futbolcular, saat 18.00'de yapacağı idmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER