OLİMPİYAT HABERLERİ

Rio'da Brezilya - Arjantin savaşı

2016 Yaz Olimpiyatları'nın düzenlendiği Rio'da ev sahibi Brezilya ve komşu ülke Arjantin'in taraftarları birbirine girdi..

Rio'da Brezilya - Arjantin savaşı

Birbirlerine ekonomik anlamda muhtaç birisi olmadan diğeri ayakta zor kalan her türlü siyasi ve sosyal anlamda çok iyi anlaşan Brezilya ve Arjantin insanı konu futbola gelince düşman kardeşlere dönüşüyor..

Olimpiyat oyunlarına futbol, tenis, judo, basketbol alanlarında başarılı bir başlangıç yapan Arjantin'in oynadığı bütün maçlarda karşılarındaki tek rakip ise Brezilyalı seyirci. Öyle ki Arjantinli oyuncuların ayağına gelen her top, attıkları her atış, dokundukları her top Brezilyalıların ıslıklarıyla karşılık buluyor.

Dünya kupası sırasında da sürekli atışan iki grup arasında şimdiye kadar tatsız bir durum yaşanmamıştı. Ancak Martin Del Potro-Jaoa Souza'nun tenis karşılaması öncesi bir Arjantinli ve Brezilya'nın tartışarak birbirlerini tartaklamaya başlaması gergin anlara neden oldu. Polis müdahale ederek tartışan seyircileri dışarı çıkardı. Olaya çok sinirlenen Del Potro vatandaşlarına, "Bu Arjantin-Brezilya arasında oynanan bir futbol maçı değil. Lütfen sakin olun" açıklamasında bulundu.

Rio 2016'da büyük rezalet! Kadın milli...

Arjantin basını olayı "Utanç" başlığıyla manşetlere taşıdı. Bir gün önce Arjantin-Nijerya arasında oynanan basket maçında da tangocu ve sambacı seyirciler arasında karşılıklı küfürleşmeler olmuştu. Bunun üzerine seyircinin tavrına çok kızan Luis Scola, "Karşılıklı oynamadığımız bir maçın tribünlerinde Brezilyalıların iki sene önce yedikleri gol için şenlik yapmaktan daha büyük bir aptallık olamaz" açıklamasında bulunmuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER