YAZARLAR

Riekerink bir dahi olabilir mi?

Beşiktaş’ı yener ve şampiyonluk şansını Fenerbahçe’ye verirse, Fenerbahçe taraftarı için bir futbol dahisi olacağı kesin!!

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Süperlig’in sonuna yaklaştık artık. Haftasonu şampiyonluk adına kritik maçlar var. Beşiktaş derbi maçında Galatasaray’a, Fenerbahçe ise Başakşehir’e konuk olacak. Geçen sezonun 33.haftasında da ne tesadüftürki aynı maçlar oynanmış ve Beşiktaş’ı kendi evinde yenen Galatasaray, Fenerbahçe’nin Başakşehir de puan kaybetmesi ile şampiyon olmuştu. Bu sezon roller biraz farklı, Galatasaray’ın şampiyonluk şansı yok ama Beşiktaş şampiyon olmak için Galatasaray’ı yenmek zorunda. Peki yaklaşık 2 aydır Galatasaray’ın başında olan Riekerink ligin kaderini değiştirebilir mi? Kendi evinde mutlak favori olan rakibini yenip Fenerbahçe’ye şampiyonluk kapılarını açabilir mi?

Riekerink kariyerinde ilk kez bir A takımı çalıştırıyor. Daha öncesinde Porto,Ajax takımlarına ve Çin U19 takımına antrenörlük yapmış. Galatasaray’a da zaten tercih sebebi olarak gelmedi. Bir zorunluluktu onun takımın başına geçmesi ve şimdiye kadarki performansı ile de gelecek için ümit vermedi. Şimdiye kadar kendi evinde Fenerbahçe ile berabere kalıp, kupa maçında da Rize’yi deplasmanda yenmek dışında olumlu bir maçı da yok nerdeyse. Bu akşam kupa rövanşı var, çok büyük sürpriz olmazsa Galatasaray finale çıkacak ve bunu biz Riekerink’in hanesine artı olarak yazacağız. Ama asıl sınav haftasonu oynanacak derbi maçı olacak. Riekerink’in takımının Beşiktaş karşısında göstereceği performans şampiyonluk yarışını direk etkileyecek.

Beşiktaş ligin en iyi ofansif takımı. Attığı gol sayısından ziyade, isabetli şut sayısı, ofansif varyasyonlar, topa sahip olma gibi istatistiklerde rakiplerinin önünde. Önlem alınması gereken bir takım Beşiktaş. Riekerink, Beşiktaş’a karşı nasıl plan ile sahaya çkacak göreceğiz ama defansif futbolcu ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkmak Beşiktaş’ı durdurmaya yetmeyebilir. Galatasaray’ın topa sahip olması gerekiyor. Orta sahada Selçuk’un yanında mutlaka Bilal ve Donk ta yer almalı. Yani klasik dörtlü savunma önünde Donk-Selçuk-Bilal, önlerinde Sneider, Podolski ve Yasin ile ofansif-defansif dengeyi kurabilir. Öndeki oyuncular kötü Beşiktaş defansı için tehdit oluşturacağı için bu Beşiktaş’ın ofansif etkinliğinide azaltacaktır. Duran toplar dışında, Podolski,Sneider ve Yasin gibi fırsatçı oyuncular ise  belkide maçı tamamen Galatasaray lehine çevirebilir..

Riekerink Türkiye kupasını kazanamaz ise çok muhtemel Galatasaray tarftarının özellikle hatırlamayacağı sıradan bir teknik direktör olacak ama olurda Beşiktaş’ı yener ve şampiyonluk şansını Fenerbahçe’ye verirse, Fenerbahçe taraftarı için bir futbol dahisi olacağı kesin!!

Yorumlar
TREND HABERLER