SPOR MEDYASI

Rıdvan Dilmen'den Mesut Özil açıklaması

Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı bırakma kararını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'den Mesut Özil açıklaması

Rıdvan Dilmen, Mesut Özil'in Almanya Milli Takımı'nı bırakma kararını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'in konuyla ilgili açıklamaları

- Bu durum genel sosyolojik bir problem. Lukaku Belçika Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda oynadı. Başarılı olduğunuz zaman Belçikalı, olmadığı zaman Kongo'lu 'göçmen' durumu oluyor.

- Afrika kökenli futbolculara da bunlar yapılıyor. Bizde ırkçılık hiç olmadı. Mehmet Aureliodenen bir oyuncu vardı. Fatih hoca takıma almıştı. Her maç dolu dolu oynamadı ama Türk insanı onu 'Mehmet' olarak gördü, Aurelio olarak görmedi. Almanya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde bu oldu.

- Biz güçlü bir ülkeyiz. Sadece sporda değil, genel anlamda bu gücü gösterebilecek durumdayız. Almanya'daki yeni jenerasyonda her yaş grubunda oyuncularımız var. Mesut Alman Milli Takımı'nı seçtiğinde Türkiye'den hiçbir reaksiyon görmedi. 

- Duyarlı bakanların da açıklamalarını gördüm ama orada siyasi malzeme yapmak isteyenleri de gördüm. Maalesef Uli Hoeness'in açıklamalarını gördüm. (Mesut sadece San Marino'ya karşı parlayan yıldız). Siyasi malzeme yapılması da doğru değil.

- Cumhurbaşkanımız futbolu seven bir insan. İspanya'ya gitmişti, Emre Belözoğlu ile Arda Turan, Madrid'de oynuyordu. Sonuçta Mesut, ülkesi için buraya ziyarete gelmiş. Oturup sohbet ediyorlar. 

- Herhangi bir müslüman kardeşimiz gidip gidip ibadetini yapabilir, aynı şekilde hristiyanlar da ibadetlerini yapabiliyor (Başakşehir Stadı görüntüleri kullanılıyor)

- Mesut dün Singapur'a gitti takımının kampı için. Mesut 2010'dan sonra kendini daha çok bizden hissetmeye başladı. Yazı Çeşme'de geçiriyor, Annesi için Zonguldak'a geliyor. Bizim kanımızı taşıyan bir insan.

- Yangına körükle gitmeyip İlkay Gündoğan'a da sukunet içerisinde destek vermemiz gerekiyor. Alman halkında aklı başında insanlar var. Bizim Hoeness'in açıklamalarını değil de, İlkay ve Mesut forması giyen bakanları baz almamız lazım.

- Löw benim de arkadaşım ama buna mecbur kaldı. İlkay oyuna girerken yuhalanmıştı. Mesut da demiş ki: Ben girsem ben de ıslıklanacaktım.

- İlkay pırıl pırıl kardeşimiz. Ben ona 'Fevri davranma, işine devam et. Sen Türklüğünü yaşa.' dedim. Kongo'nun tepkisiyle Türkiye'nin tepkisi bir olmaz, bunlara dikkat edilmesi lazım. 

Mesut Özil'e ünlülerden destek yağdı

Yorumlar
TREND HABERLER