SPOR GÜNDEMİ

Remzi Kazmaz: Türkiye muz cumhuriyeti değildir

Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz, açıklamalarda bulundu.

Remzi Kazmaz: Türkiye muz cumhuriyeti değildir
Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz, "Türkiye'de kaos ortamı yaratmakla bir yere varamayız. Sporu siyasallaştırmayalım hukuku siyasallaştırdığımız gibi" dedi. 
 
Eski TFF Disiplin Kurulu Üyesi Remzi Kazmaz, Bodrum'da gazetecilereyaptığı açıklamada, 3 Temmuz 2011'den bu yana yaşananları, "Eksik, sakat bir süreç" diye nitelendirdi.

Davanın Asliye Ceza Mahkemesi'nin yetki alanında olduğuna değinen Kazmaz, "Böyle olunca özel yetkili mahkemelerde başlayan bu sürecin kararının sonucu da ilk günden belliydi. Nitekim Yargıtay'ın vermiş olduğu bu onama kararlarıyla şike davasında yeni bir tartışma sayfası açıldı. İktidarla muhalefetin tam da konsensüs yaratacağı bir ortamda bu davanın aniden gündeme düşmesi, yine bir kaos durumuna sürükledi Türkiye'yi" dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün mahkemeye sunduğu dilekçenin dikkate alınmadığını savunan Kazmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Apar topar bir kararla Türkiye yeni bir kaos ortamına sürüklendi. İzlenmesi gereken yol nedir? Öncelikle kısmen onama, kısmen düşme kararlarından sonra hükümlü olanların yapması gereken en önemli yol, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmakdır. Bir ay içinde yapılacak bubaşvuru, yapılan bu tartışmaların önü de açabilir. Yeniden yargılanma konusu gerek kesin hüküm olan balyoz ve şike davalarının tekrar görülmesini sağlayabilir. Eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olumsuz bir karar alınırsa kesinlikle Anayasa Mahkemesi'ne gidilmelidir."

"Cenaze olmadan helvasını yemek etik değil"

Kazmaz, Aziz Yıldırım'ın başkanlığının düşmesinden sonra dernek tüzüklerinde belirtildiği gibi 45 gün içinde Fenerbahçe'de olağanüstü genel kurulun toplanarak yeni başkanı seçmesi gerektiğini bildirdi.

"Ama henüz daha cenaze olmadan helvasını yemek etik değil, ahlaksızlık olur" diyen Kazmaz, bunun Fenerbahçe köklü gibi bir kulübe de yakışmayacağının altını çizdi. Kazmaz, şöyle konuştu:

"Önce yargılamanın yenilenmesiyle ilgili var olan gündemdeki tartışmaların sonuçlanmasına yardımcı olmak amacıyla bütün hükmü onananların yapması gerekenleri yapıp, ondan sonra bu konulara bakılması doğrudur. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Maç devam ediyor, maç bitmedi, maç 90 dakika... Benim hala umudum var. Bir hukuk devleti hukukçusu olarak umudumu koruyorum. Bir gün mutlaka layık olduğu hukuk devleti ilkesini çalıştıracaktır bunu hepimiz hep birlikte sağduyuyla yapacağız. Yani arı kovanına çomak sokmakla, Türkiye'de kaos ortamı yaratmakla bir yere varamayız. Sporu siyasallaştırmayalım hukuku siyasallaştırdığımız gibi."

Aziz Yıldırım'ın tepkisinin anlık olduğunu savunan Kazmaz, "Aziz Yıldırım'ın söylemiş olduğu, 'Bu karar hukuki değil siyasidir' lafı, bu karara uygun bir söylem olarak duruyor ama bir hukukçu olarak böyle konuşmaları ben kabul etmiyorum. Çünkü burası bir hukuk devleti. Verilen bu kararın mutlaka ama mutlaka doğrusu sağlanacaktır. Bunu sağduyuyla yapabiliriz. O da hukuka, hukuk devletine var olan olan inancından dolayı böyle bir konuşma yaptı" dedi. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER