SPOR GÜNDEMİ

Recep Özcan 5 takımın ikinci yarı başlamadan bir alt lige düşüreceğini iddia etti

Fenerbahçe eski yöneticisi Recep Özcan 5 takımın ikinci yarı başlamadan bir alt lige düşüreceğini iddia etti

Recep Özcan 5 takımın ikinci yarı başlamadan bir alt lige düşüreceğini iddia etti
Fenerbahçe eski yöneticisi Recep Özcan, Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehir ve Mersin İdman Yurdu'nun ikinci yarı başlamadan bir alt lige düşüreceğini iddia etti.

Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde Başbakan Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan, Haluk Ulusoy Federasyonu'nda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkan Vekiliği görevinde bulunan, Ali Şen'in başkanlığındaki Fenerbahçe yönetiminde üye olan Avukat Recep Özcan, spor kamuoyuna yıldırım gibi düşen Yargıtay kararlarını DHA'ya değerlendirdi. Marmaris'te konuşan Özcan, Fenerbahçe ile birlikte 4 kulübün daha bir alt lige düşürüleceğini söyledi.

5 TAKIM KÜME DÜŞEBİLİR!

Özcan "CAS kararının İsviçre'de bir dernek tarafından verildiğini söyleyen bir takım hukuk ulemaları, Yargıtay'ın bu kararından sonra herhalde "Yargıtay da Ankara'da bir dernektir' diyemeyecekler. Son derece üzgünüm. Bir Fenerbahçe başkanının, böyle bir suçtan dolayı başkanlığının düşmesi, kulübümüz adına utanç verici bir durumdur. Buna kim sebep olduysa, bu eylemleri kim yaptıysa, kimler ortak olduysa, mutlaka cezalarını Yargıtay kararlarından sonra çekmiş olacaklardır. Bir devrin sonuna geldik. Artık kimse kulübün başında bulunan eski bir başkandan dolayı Fenerbahçe'yi şikeci diye suçlayamayacaktır. Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Mete Düren bey bir açıklama yaparak, "Federasyonumuzun aldığı kararlar geçerlidir. Fenerbahçe şampiyondur ve bu dosya bitmiştir' dedi.

Aklıma şu geldi: Yaklaşık 5-6 ay önce Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Yıldırım Demirören de basın mensuplarının sorduğu bir soru üzerine "Şike dosyası UEFA'da kapanmıştır. Bana teşekkür etmeniz gerekir' demişti. Bu açıklamasından çok kısa bir süre sonra UEFA Fenerbahçe Kulübü ve şahıslarla ilgili cezaları ve dosyaları açıkladı. Geldiğimiz durum malum. UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulları, arkasından CAS Mahkemesi kararları, mevcut federasyon yöneticilerinin bu işe ne kadar hakim olduklarını ortaya koydu. Henüz dosyalar kapanmamıştır ve UEFA'da 5 kulübümüzün açık dosyası var. Bunu hep beraber göreceğiz. İnşallah olmaz ama görünen köy kılavuz istemez misali, Fenerbahçe'yi çok kötü günler bekliyor. Fenerbahçe dahil Beşiktaş, Sivasspor, Eskişehir ve Mersin İdmanyurdu FIFA İcra Kurulu tarafından 2013 yılında Londra'da alınmış olan karar ve yetkiler çerçevesinde düşürülme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Umarım Türk futbolu böyle kötü bir sonuçla karşılaşmaz. Tarih olarak ikinci yarı başlamadan önce böyle bir karar çıkacağını düşünüyorum" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER