YAZARLAR

Rakip Juventus yenilmek doğal ama...

Rakip Juventus yenilmek doğal ama...

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda 2-0'ın rövanşında da evinde Juventus'a 2-0'lık skorla mağlup olarak Avrupa arenasına veda etti.

Trabzonspor’un Avrupa macerası bu sezonlukta bitti. 2-0’ın rövanşında İtalyan ekibi Juventus ile kozlarını Avni Aker’de paylaşan bordo- mavililer, sahadan mağlubiyetle ayrılarak UEFA Avrupa Ligi macerasını tamamladı. Binlerce taraftarının desteğiyle maça başlayan temsilcimiz, Juventus’un etkili atakları karşısında bir hayli zorlandı. Ayakta kalan tek isim kaleci Onur’un müthiş kurtarışları da yenilginin önüne geçemedi.

Maçta mücadele iyi değildi. Juventus adeta tek kale oynadı. Bir kaç sonuçsuz kalan atağın dışında bordo-mavililer pek bir varlık gösteremediler.  Futbol kalitesi olarakta  her iki takımda tatmin edici oyun ortaya koyamadılar. Fakat bordo-mavili oyuncular Juventus maçında eldeki kadroyla yapılabileceklerinin en iyisini yaptıklarına inanıyorum.

Her ne kadar direnci düşük, pozisyonu kısır bir müsabaka izledikse de eldeki kadroyla bundan daha iyi olması düşünülemezdi. Esasen daha üretken bir müsabaka ortaya çıkmalıydı. Eldeki malzemenin ve kadronun yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalıştıklarını hep birlikte gördük.

Trabzonspor azda olsa yakaladığı pozisyonları değerlendirebilseydi,  çok farklı bir sonuçla maçı bitirebilirdi Ancak.futbolcular pozisyonları değerlendiremediler. Elbette  galibiyetle ayrılmak istiyordular ama olmadı yapacak bir şey yok hataları görüp ona göre yollarına devam etmeli.

Yönetiminin istifası çare değil!

Maçın başından itibaren yenilen gollerden sonra dahi takımlarına olan desteklerini maçın sonuna kadar sürdüren Trabzonspor taraftarı ortaya çıkan skordan çok haftalardır beklenen coşkulu futbolun bu maçta da sahaya yansıtılamaması üzerine yönetimi istifaya davet etti.Maçın sonlarına doğru tempoyu artırarak tribünlerden 'Yönetim istifa' tezahüratları yapıldı.

Yağmura rağmen Hüseyin Avni Aker Stadı'nı dolduran bordo-mavili taraftarlar özellikle maçın son 10 dakikalık bölümünde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu hedef alarak, 'Yeter Hacıosmanoğlu yeter', 'Daha forvet alamadın, kupayı mı alacaksın', 'Yönetim istifa', 'Hacıosmanoğlu sana inanan ölsün' şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Taraftar, takımın kadro açısından noksan olan yanlarından dolayı kendince haklı nedenlerden  tepkisini ortaya koymak ister. Ancak kulüp başkanının istifasının Trabzonspor için çare ve çözüm olmayacaktır.

Zira şunun şurasında 10 ay sonra seçim var. Aralık ayında olağan genel kurul yapılacaktır. Trabzonspor yönetimine ciddi anlamda talip olacak olan  adaylar şimdiden hazırlık yapmaya başlarsalar taraftarlarda kendilerini tanımış olur.  

Trabzonspor'a paralı değil,vizyonu olanlar başkan adayı olmalı. Bakkal yönetemeyenler yönetime talip olmamalı.

Çünkü bu ve benzeri nedenlerle yönetici olanlarda vizyon olması tabi bir unsurdur. Vizyonu dar olanlara büyük makamlar verilirse büyük işler değil daima skandal gibi icraatlar ortaya çıkar.

Bir de şu gerçekte unutulmamalı. Trabzonspor başkanlığına para babası olan kişiler aday gösterilmemeli. Çünkü onların İstanbul takımlarında görüldüğü şekilde işlerini daha iyi yürütebilmek  etiket yapabilme, çevre edinme gibi kafi anlamda unsurların olamayacağı ve Trabzonspor üzerinden  fazla bir şey kazanamayacakları için yönetime talip olmazlar.

Şayet öyle olmuş olsaydı Trabzonspor kongre'de aday enflasyonu yaşardı.

Trabzonspor efsane başkanlardan Şamil Ekinci gibi kente ikamet eden başkanla başarıya ulaşır gerisi laf-ü güzaf...

Bordo - mavili kulüp yıl sonunda yapılacak olan kongrede yönetime inşaat müteahhidi değil, icraat yapabilecek başkan aramalı.

Yorumlar
TREND HABERLER