SPOR MAGAZİN

Rajtoral için Gaziantep Arena'da tören

Önceki gün evinde ölü bulunan Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'un Çek futbolcusu Frantisek Rajtoral için anma töreni düzenlendi.

Rajtoral için Gaziantep Arena'da tören

Gaziantep'teki evinde intihar eden Gaziantepsporlu futbolcu Frantisek Rajtoral için Gaziantep Arena Stadyumu'nda anma töreni düzenlendi. 
 
Stadın tribünlerine Rajtoral'ın  afiş ve posterleri konuldu, sahanın ortasına ise 27 numaralı forması ve fotoğrafı  yerleştirildi. Skorborddan sağ bek oyuncusu için hazırlanan belgeselin  yayınlandığı programa, Gaziantepspor camiasının yanı sıra TFF Yönetim Kurulu  Üyesi Ali Düşmez, Vali Yardımcısı Halil Uyumaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman  Toprak, TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Gaziantepspor ve Spor Toto Basketbol  Süper Ligi takımlarından Gaziantep Basketbol'un temsilcileri, kent protokolü ve  taraftarlar katıldı. Taraftarlar, tören boyunca Rajtoral'ı anlatan pankartlar  açtı. Tören sırasında bazı futbolcular ile taraftarların gözyaşlarına hakim  olamadıkları görüldü.

TFF'den Rajtoral için beklenen karar geldi


Kızıl: "Bana Türkçe 'Başkan iyi mi?' derdi..."
Başkan Kızıl ise,  "Rajtoral takım içinde işini profesyonel yapan, çok karakterli bir oyuncuydu. Futbolcuların içinde gördüğüm en karakterli isimdi. Bu futbolcumuzu maç öncesi esprilerle otobüse yolcu ederdim, şakalaşırdım. Konyaspor sonra galibiyet sevincini Rajtoral ile paylaşayım dedim. Odaya girdiğimde bana Türkçe 'Başkan iyi mi?' dedi. Ben de 'Çok iyi' dedim. Sırtını sıvazladım. Çok iyi çocuktu. Talihsiz olay, camiamızı, futbolcularımızı çok üzdü. Herkese başsağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın"

Rajtoral için Gaziantep Arena'da tören
 
TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Düşmez, törendeki konuşmasında,  Rajtoral'ın işini iyi yapmaya çalışan bir futbolcu olduğunu belirterek, Çek  futbolcunun spor ailesi ve Gaziantepspor camiası tarafından güzel bir şekilde  anılacağını söyledi.
 
Spor sahasında kardeşini kaybetmiş biri olarak derin üzüntü yaşadığını  anlatan Düşmez, Rajtoral'ın ülkesinden, kulübünden ve Türkiye'den güzel anılarla  ebediyete uğurlandığını ifade etti.
 
Düşmez, Rajtoral'ın emeklerinin Türkiye ve Gaziantep'te  unutulmayacağını dile getirerek, "Gaziantepspor'un güzel bir çıkışı var.  Rajtoral'ın ruhu, ligin sonuna kadar sizinle olacak. Bunu hissediyorum. Allah  spor kamuoyuna bir daha böyle acılar yaşatmasın." diye konuştu.
 
Çekya Başkonsolosu Maria Opelova da Rajtoral'ın kişiliği, karakteri ve  yeteneğiyle ülke sporu için önemli bir örnek olduğunu belirterek, "Kendisi  Türkiye'de Çekya'yı çok iyi temsil ediyordu. Çek sporu, iyi bir bireyini  kaybetti. Kendisine olan sevgi ve saygınız için teşekkür ederiz." ifadelerini  kullandı.

Rajtoral için Gaziantep Arena'da tören
 
Uygun: "Rajtoral için başaracağız"
 
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Rajtoral'ın vefatı  nedeniyle Türkiye ve Çekya'daki sporseverlerin ortak bir acı yaşadığını anlattı.
 
Bugüne kadar çok sayıda futbolcuyla çalıştığını ve hepsinin kalbinde  farklı güzelliklerin bulunduğunu dile getiren Uygun, Rajtoral'ın da iyi ve  profesyonel bir futbolcu olduğunu, kendisini sürekli "adam gibi adamdı" diye  anacağını ifade etti.
 
Rajtoral ile sık sık görüştüklerini belirten Uygun, "Sürekli bize  'Hocam inanıyorum, düşmeyeceğiz. Bu takım inançlı. Yeter ki taraftar bizimle  olsun.' diyordu. Bugün arkadaşlarına baktığım zaman aynı inancı, temizliği  onlarda da görüyorum. Artık Rajtoral'ın ruhunu kendilerinin de taşıması  gerekiyor. Rajtoral ve Gaziantep için başaracağız. Rajtoral, her zaman yanımızda  olacak, onu seviyoruz. Gaziantep'te artık onun ölümsüzlüğünü hatırlayarak  sevgimizi göstereceğiz." diye konuştu.
 
Takım kaptanı Elyasa Süme, çok üzgün olduğunu, Rajtoral'ın kalplerinde  yaşayacağını kaydetti.
 
Ben Hatira ise oda arkadaşı olan Rajtoral'ın çok iyi, yardımsever,  insani yönü güçlü bir kişi olduğunu, kendisinin her zaman sevenleri tarafından  anılacağını vurguladı.
 
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Rajtoral'ın  unutulmayacağını dile getirdi.
 
Konuşmaların ardından Rajtoral'ın fotoğraf ve formasının yer aldığı  alana protokol üyeleri ve taraftarlar karanfil bıraktı.
 
Merkez Şahinbey ilçesine bağlı Beştepe Mahallesi'ndeki evinde önceki  gün ölü bulunan Rajtoral'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu Gaziantep Otopsi Merkezine  getirilmişti. Yapılan incelemenin ardından hazırlanan ilk rapora göre, Çek  futbolcunun intihar ettiği belirlenmişti.
 
Antalya'dan cenaze aracı getirildi
Öte yandan Rajtoral'ın cenazesinin konsolosluk yetkililerine teslim  edilebilmesi için gerekli evrakın hazırlandığı öğrenildi.
 
Evrakın büyük olasılıkla bugün yetişmeyeceği ve cenaze nakil işleminin  yarına kalabileceği belirtilirken, Rajtoral'ın cenazesi için Antalya'dan  soğutuculu cenaze nakil aracı Gaziantep'e getirildi. Aracın, işlemlerin ardından  Gaziantep Havalimanına götüreceği, cenazenin daha sonra özel bir uçakla Çekya'ya  nakledileceği bildirildi.
 
Öte yandan Gaziantep Adli Tıp Kurumunda hazır bekletilen araçta  Rajtoral için ahşap işlemeli özel bir tabutun da Gaziantep'e getirildiği ifade  edildi.
 
Merkez Şahinbey ilçesindeki Beştepe Mahallesi'ndeki evinde önceki gün  ölü bulunan Rajtoral'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu Gaziantep Otopsi Merkezine  getirilmişti. Dün ceset üzerinde yapılan incelemenin ardından hazırlanan ilk  rapora göre, Çek futbolcunun intihar ettiği belirlenmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER