DİĞER HABERLER

Polise taş atan gencin atletizm rekorları

Mardinli Abdulaziz Danış, 2 yıl önce polis taş atınca 12 gün hapse mahkum oldu. Danış, hapisten çıkınca atletizme başlayıp 3 rekor kırdı.

Polise taş atan gencin atletizm rekorları

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde yaşayan 16 yaşındaki Abdulaziz Danış, 2014 yılında toplumsal bir olayda polise taş atarken yakalanıp tutuklandı.

HAPİSTEN ÇIKIP ATLETİZME BAŞLADI

12 gün cezaevinde kaldı ve çıktıktan sonra Süleyman Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki eğitimine devam etti. Abdulaziz, okuluna gelen Atletizm Milli Takım Antrenörü İbrahim Halil Erkan’la tanıştı. Antrenörün yönlendirmesiyle atletizme başlayan Danış’ın adeta hayatı değişti.

3 DALDA REKOR KIRDI

Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre; Danış, Mardin’de düzenlenen atletizm yarışlarında birinci oldu ve tekniği yürüyüşe daha yatkın olduğu için yürüyüş branşını tercih etti. Geçen yıl düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda da birinci olan Danış, Milli Takım’a seçildi. Katıldığı uluslararası yarışmalarda da başarılı sonuçlar elde eden Abdulaziz Danış, son olarak geçen hafta İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yürüyüş Salon Şampiyonası’nda 3 dalda rekor kırarak birinci oldu.

Abdulaziz Danış

“Artık taşları antrenmanlarda kollarımı kuvvetlendirmek için atıyorum” diyen lise 3’üncü sınıf öğrencisi Abdulaziz Danış’ın başarısı, Kızıltepe’deki diğer çocuklara da örnek oldu. Danış’ı örnek alıp atletizme başlayan kuzeni Umut Temel, İstanbul’daki salon yarışmasında Türkiye ikinciliği elde etti.

"POLİSE TAŞ ATMAK MODA GİBİ BİR ŞEYDİ"

2 yıl önce Kızıltepe’de çıkan bir olayda polise taş atarken yakalandığını anlatan Danış, “Çocuk olduğumuz için iyi düşünemiyorduk. Polise taş atmak moda gibi bir şeydi. Cezaevinden çıktıktan sonra okulumda düzenlenen koşu yarışmasında birinci oldum. Antrenörüm İbrahim Halil Erkan beni o zaman keşfetti. Beni ilk olarak o ortamdan uzaklaştırdı. Kendimi tamamen spora verdim” dedi.

Abdulaziz Danış

HEDEFİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Babasının böbrek hastası olduğunu, annesinin de çalışmadığını anlatan Danış’ın babası çalışamıyor. 7 kardeşi olduğunu ifade eden Danış, şunları söyledi: “Onlara bakmak için atletizmden vazgeçmeyi düşündüm. Hatta bir ara çalışmak için İstanbul’a kaçtım. Ama hocam peşimi bırakmadı. Yurtdışı yasağım vardı, kaldırılınca ülkemi uluslararası yarışmalarda temsil ettim. Şimdi temmuz ayında Gürcistan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Günde 23 kilometre yürüyorum. En büyük hedefim ise ileride olimpiyat şampiyonu olmak. Devletimiz destek verirse Mardin’den başarılı olacak çok sporcu çıkacağına inanıyorum.”

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER