YAZARLAR

Play-Off

Play-Off

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu karar nerden çıktı, ne zaman düşünüldü, neden birden uygulamaya geçildi anlayamadım. Ben saçma buluyorum. O kadar saçma buluyorum ki ileride faydalarının olabileceğini düşünmeme rağmen saçma buluyorum. İleride faydalı olabilme ihtimali var ama garanti değil. Puanların eşitliği durumunda final maçı oynatacağız deselerdi itiraz etmezdim.  
 
Ama Federasyon tuttu olmadık bir sistem getirdi. Avrupa dünyanın örnek aldığı İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya bu sistemi uygulamıyor ama TFF uygulayacağını açıklıyor. Onlar bu işi bilmediğinden mi yapmıyor. Bu işin fayda değil zararlarının daha fazla olacağından yapmıyor.

Bunu örneklerle pekiştirelim. Örneğin a takımı 82 puanla şampiyon olacak, b takımı 72 puanla ikinci olacak, c takımı 71 puanla üçüncü olsun ve d takımı da 65 puan almış olsun. Aldıkları puanlara göre normal sezonda a takımı açık ara şampiyon olmuşken kendisinden 10 puan ve daha fazla az puan almış takımlarla neden şampiyonluk mücadelesine sokulacak? Normal sezonda bu kadar puan farkı yapan bir takımın suçu ne ki puanları ikiye bölüyorsun.  
 
Böldüğümüzde karşımıza çıkan tablo şöyle;

A takımı : 41 puan

B takımı : 36

C takımı : 35.5 olmasına rağmen yuvarlama ile 36

D takımı : 32.5 ama yuvarlama ile 33 puanda olacak.

Lider takımla dördüncü arasında 17 puan fark varken puan farkı düşüyor ve 8 oluyor. Sonra bunlar kendi aralarında deplasmanlı maç yapıyor ve en üst sırada bulunan takım şampiyon oluyor.

Peki normal sezonu lider tamamlayan takımın en önemli oyuncularından sakatlanmalar olursa ne olacak?

Normal sezonun son maçında ceza alan takım ve oyuncu olursa ne olacak?

Normal sezonda yapılan mücadele ve alınan puanların önemi ne olacak?

Kim ne derse desin, ben bu sistemi doğru bulmadım ve sıkıntılarının olacağını düşünüyorum. Ligin alt sıralarında bulunan takımlar tamamen bu sistemle dışlanmıştır. Sadece Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor düşünülerek bu sistem uygulanmıştır ve işin garip tarafı bütün takımlar bu sistemi kabul ettiler. Sadece Galatasaray sistem konusunda aceleci davranıldığını belirtti. Bende aynı kanaatteyim. Örnek aldığımız avrupada durum böyle değilken biz bu sistemle ligimizin kalitesini düşürdük.

Sırf yayıncı kuruluş istedi diye dayatma ile alınan karar , kararı alanlara hayırlı olsun. İzleyenlerde tasvip etmedikleri halde içlerine sinmediği halde izlemek zorunda kaldıkları için geçmiş olsun. 

Yorumlar
TREND HABERLER