YAZARLAR

PKK faturayı Bursa'ya kestirdi

PKK faturayı Bursa'ya kestirdi

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bursa’da yaşanan olayları tasvip etmiyor, onaylamıyor ve kabul etmiyoruz. Bu olaylar Türk spor tarihinde kara leke olarak yerini alacaktır. Herkes Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşmayı izlemeyi, futbol adına güzel sahnelere şahit olmayı beklerken saha dışında olan çirkin olaylar maçın iptal olmasına sebebiyet verdiği gibi, ülkenin futbolunun kaderine de etki etti.

Çok net söylüyorum o olayların içinde olanların tiplerine bir bakın. Yüzleri maskeli, ellerinde satır olan o şahısların Bursaspor taraftarı olduğuna inanmıyorum. Bana göre terör örgütü şehri karıştırabilmek adına bir oyun oynadı ve provokatörler sayesinde yanlarına alabildikleri çoluk çocukla sözde gösteri yaptılar. Bu ülkenin polisi ile sebepsiz yere çatışan o grup terör örgütünün ta kendisidir.

Ben Bursaspor camiası adına çok üzgünüm. Taraftarlar stadın içinde beklerken, tüm hazırlıklar yapılmışken, Beşiktaş kulübüne ve taraftarları ile herhangi bir temas yokken bu olayların sadece polisle karşı karşıya gelen grup tarafından olması sizce de garip değil mi? Bursaspor taraftarı kendi polisine neden saldırsın? Geçen senenin şampiyonu ve bu sene Avrupa’ya direk gitmek için mücadele veren Bursaspor taraftarından ve camiasından böyle bir durumun organize edilmesi söz konusu bile olamaz. Olanları Bursaspor külüne mal edilmesini asla kabul edemem.

Bu olaylar Saraçoğlu, İnönü, Telekom Arena ya da Avni Aker stadının çevresinde olmuş olsa hangi cesur yürek Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş takımlarını hükmen mağlup sayacak? Hangi güç bu takımlara 9 maç ceza verecek? Tarafsız gözle bakan herkes bu olayların Bursaspor kulübü ile uzaktan yakından alakasının olmadığını görebilir. İki gün sonra Fenerbahçe ve Trabzon maçlarında maçtan önce başka gruplar tarafından olaylar çıkarsa aynı kararı aldığınızda birilerinin ekmeğine yağ sürmüş olmayacak mısınız? Ya da o malum kişiler bizim futbol dünyamızı etki altına aldığı için şu anda ne kadar sevinçlidirler düşünebiliyor musunuz?

Alınan karar tam bir faciadır. Alınan karar tamamen yanlıştır. Alınan karar yanlıdır. Bu karar ile bundan sonra olabilecek olayları daha da etkileyecektir. Bilinçli olarak yapılma ihtimalini doğurmuştur. O kadar insan gözaltına alındı ama serbest bırakıldılar. Demek ki adamlar suç işlememişler. Onlar suçsuz olduğuna göre Bursaspor kulübü de suçsuzdur. Cezaların iptal edilmesi gerekmez mi?

Yorumlar
TREND HABERLER