DİĞER HABERLER

Pınar Karşıyaka <font color='#FF0000'>suya kurban gitti</font>

FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nda ikinci olan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca isyan etti..

Pınar Karşıyaka <font color='#FF0000'>suya kurban gitti</font>

FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nda ikinci olan Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Kupayı kazanacak oyunu ortaya koyduk ancak sonunda maç istediğimiz şekilde sonlanmadı" dedi.

Sarıca, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, final müsabakasının adına yakışır şekilde tamamlandığını söyledi.Bütün oyuncularını, teknik ve idari ekibini kutlayan Sarıca, sözlerini şöyle konuştu:

"Çok çalıştık ve hayal ettik. Yeni ve mütevazı bir takım için Pınar Karşıyaka tarihinde çok büyük bir başarı elde ettik. Buraya kadar getirmişken bunu sonlandırmak isterdik. Avrupa şampiyonu her zaman olunmuyor. Kupayı kazanacak oyunu ortaya koyduk ancak sonunda maç istediğimiz şekilde sonlanmadı. Özellikle oyunun durmasından sonra tempo değişti, rakip takım ivme kazandı. O cesaretle çok zor sayılar kaydettiler. Şans bizim yanımızda değildi. Bu yıl son saniyede kaybettiğimiz 5 veya 6. maç oluyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bizim için çok büyük bir başarı. Elimizdeki şampiyonluğu kendi ellerimizle bıraktığımızı kabul etmemiz gerekiyor."

Sarıca, sahaya atılan pet su bardağının oyunu etkileyip etkilemediğinin sorulması üzerine, "Bütün tempo değişti. Güçlü bir taraftarımız var ama basketbol sahalarında bu tür hareketlerin olmaması gerekiyor. Karşılaşmada 17 sayı öndeyken, gereksiz bir hareket maçın temposunu değiştirdi. Bunu tamamen Karşıyaka taraftarıyla bütünleştiremem. Bugün canımız yandı, bütün bir sezonu emeği gitti sonuçta, üzüntüm çok fazla. Tempo elden düştükten sonra istediğimiz oyunu sergileyemedik" değerlendirmesinde bulundu.

-Pınar Karşıyaka "su"ya kurban gitti-
Maçta ilk iki periyodu önde bitirdikten sonra üçüncü periyoda çok iyi başlayan ve Thomas'ın basket faulden bulduğu sayılarla farkı 17 sayıya (53-36) çıkaran Pınar Karşıyaka, bu farkı koruyamadı. Farkın 17 sayıya kadar çıkmasının ardından sahaya atılan su bardağı nedeniyle duran müsabakada Rus temsilcisi başarılı oyunuyla Pınar Karşıyaka'yı yenmeyi başardı.

Pınar Karşıyaka'da Dixon'un 23 sayısı yeterli olmazken, Aminu 12, Thomas da 10 sayıyla mücadele etti.

Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Mutlu Altuğ, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Takımımdan bütün senenin emeğini, Karşıyaka camiasından bir Avrupa Kupası'nı çalan arkadaş, artık sen tarihe geçtin, bu akşam rahat uyu. Bir su şişesiyle hayallerimizi çaldın, değer miydi" dedi.

-Krasnye Krylia-
Krasnye Krylia Başantrenörü Sergey Bazarevich ise kupayı kazanmanın kendisi için çok özel bir duygu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bütün sezon iyi bir basketbol oynadıktan sonra buradaki maçın ilk yarısında biraz sıkıntı yaşadık. Fakat biliyorum ki sabırlı olursak galibiyeti elde edecektik ve sonuçta buna ulaştık. Oyuncularımın her biriyle gurur duyuyorum. Hem onlar hem de kulüp adına önemli bir başarı. Samara'ya basketbol anlamında bir itici güç lazımdı. Umarım bu başarı önümüzdeki dönem için iyi bir motivasyon olur. Belki İzmir, bu şampiyonluğu bizden daha fazla hak etti ama biz de iyi bir sezon geçirdik ve turnuvadaki en iyi takım olduğumuzu biliyorduk."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER