ROPÖRTAJ

Pierre Webo şampiyonlukla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı

Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, kazanılan şampiyonlukla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Pierre Webo şampiyonlukla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı
Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo, kazanılan şampiyonlukla ilgili Milliyet Gazetesi'ne verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tecrübeli futbolcu, "Galatararay'ın Drogba, Sneijder, Melo gibi daha uluslararası ve yetenekli oyuncuları olmasına rağmen şampiyonluğu nasıl kazandınız?" sorusuna, "İyi futbolcular bir ya da iki maç kazandırır. Takım ise şampiyonluğu getirir" yorumunu yaptı.

Dört forvet arasındaki rekabeti anlatır mısın? Hem iyi arkadaşsınız, hem de birbirinizle yarış içindesiniz.
Doğru, aramızda büyük bir rekabet var. Ama bunun hem bize ve doğal olarak takıma da büyük katkısı oldu. Zaten bu rekabet ve katkı sayesinde şampiyonluğa ulaştık. Her şeyi Fenerbahçe için yaptık. Bu sezon çok önemliydi. Son dakikaya kadar mücadele ettik, goller attık. Tüm forvetler katkı yaptı. Az ya da çok... Herkesin bir emeği var. Oynayan ya da oynamayan herkes takımı düşündü. Galatasaray'ın Sneijder, Drogba, Melo gibi size göre daha uluslararası ve ünlü oyuncuları var. Kağıt üzerinde daha avantajlı gözüküyorlardı.

Ama büyük bir başarı ile rakibinizi geride bırakmayı başardınız?
Büyük oyuncuları var. Ama büyük isimler aynı zamanda büyük ego demek. Ama biz iyi bir takımız. Gücümüzü kullandık. Takımdan söz ediyoruz. Sezonu takım kazanır. İyi ya da büyük oyuncular bazı maçları kazandırır. Şampiyonluğu ise takım getirir.

İkinci yarı sakatlığın sebebiyle pek oynamadın. Senin adına bu sıkıntı yarattı mı?
Oynamamak problem değil. Aramızda çok iyi bir ilişkimiz var. Kim oynamıyorsa kendini en iyi şekilde hazır tutmaya çalıştı. Oynamadığımız dönemler de olsa herkes sürekli çalıştı. Oynayan oynamayan herkes birbirine destek oldu.

Bu sezon attığı 15 golle sarı-lacivertlilerin en skorer ismi olan Moussa Sow da röportajımızın bir bölümüne katıldı. Senegal ile Dünya Kupası'na gidemeyecek olan golcü futbolcu, Kamerun ile Brezilya'da boy gösterecek Webo'ya başarılar diledi. Sow, attığı golleri tek başına kaydetmediğini, takım arkadaşlarının kendisine her zaman büyük destek verdiğini söyledi. Aynı Webo gibi konuşan Moussa Sow, etkili dört hücum oyuncusunun bu sezon büyük avantaj olduğunu ve bu yüzden tüm golcülerin maksimum şekilde performans sergilediğini belirtti.

WEBO KİMDİR?
D.Yeri: Bafoussam-Kamerun
D.Tarihi: 20 Ocak 1982
Fenerbahçe
Sezon Maç Gol
2012-13 22 10
2013-14 32 10
Kamerun
Sezon Maç Gol
2003-14 53 17

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER