ROPÖRTAJ

Pierre van Hooijdonk derbi atmosferini yorumladı

Al Jazeera'ye konuşan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk, birçok kez yaşadığı derbi atmosferini yorumladı.

Pierre van Hooijdonk derbi atmosferini yorumladı
Al Jazeera'ye konuşan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk, birçok kez yaşadığı derbi atmosferini yorumladı.

Galatasaray'a karşı birçok kez sahaya çıkan Hollandalı eski futbolcu, bu sezon Türkiye'de şampiyonluk yarışının bittiğine ve derbiyi kaybetse bile Fenerbahçe'nin şampiyonluğa ulaşacağına inanıyor.

Van Hooijdonk'a göre Galatasaray'ın ligde yaşadığı hayal kırıklığı bu maçta sahada ters etki yaratabilir ve Sarı Kırmızılı futbolcular en iyi oyunlarını bu maçta sergileyebilir. Zirvede iki takım arasında 10 puan fark bulunuyor, lider Fenerbahçe'nin bir maçı da eksik.

2003-05 yılları arasında Fenerbahçe formasını giyen Van Hooijdonk "Puan durumu ne gösterirse göstersin, Galatasaray-Fenerbahçe maçları final maçı gibidir. Futbolcular bu derbiyi yılın en önemli maçı olarak görür" dedi.

Van Hooijdonk, "Ayrıca Fenerbahçeli futbolcular açısından Galatasaray'ı deplasmanda yenmek bir gurur kaynağı olur. Galatasaraylı futbolcular açısından ise bu derbiyi kazanmak en azından bir tatmin duygusu getirecektir" ifadelerini kullandı.

Bu derbinin heyecanını yaşayan iki Hollandalı daha var; Galatasaraylı Wesley Sneijder ve Fenerbahçeli Dirk Kuyt. İki futbolcu da Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası için teknik direktör Louis van Gaal'dan forma bekliyor.

"Bu iki futbolcunun Türkiye'de oynamaları milli takıma seçilmelerini zorlaştırır mı?" sorusuna Hooijdonk 'Hayır' yanıtını verdi ve "Bu ancak milli takım teknik direktörü açısından bir bahane olarak kullanılabilir, o kadar" dedi.

Kariyerinde Celtic, Nottingham Forest ve Benfica gibi kulüplerde oynayan, Hollanda Milli Takımı'nın formasını da 46 kez giyen Van Hooijdonk, 'Bu futbolcular bir sezonda 40 maç oynuyor. Ligleri göz önündeki bir lig değilse, bu sefer Şampiyonlar Ligi'nde neler yaptıkları milli takım teknik direktörleri açısından çok daha mühim hale geliyor. Hollanda'da birçok kişi hâlâ Türkiye Ligi'nin kolay bir lig olduğunu düşünse de ben bunun doğru olmadığını çok iyi biliyorum" diye konuştu.

44 yaşındaki spor adamı, Wesley Sneijder için "Türkiye'de zaman zaman eleştirilse bile Sneijder'in kalitesi tartışılmaz. Bence o Hollanda'nın en iyi futbolcularından biri" yorumunu yaptı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER