YAZARLAR

Pereira deney mi yapıyor?

Bazen Perreira deney mi yapıyor diye düşünüyorum, bazende İsmail Kartal’a haksızlık etmişiz diyorum.

Fatih Ucuz
Fatih Ucuz[email protected]

Fenerbahçe’nin tüm oyun sistemlerini oynayabilecek kapasitede bir kadrosu olmasına rağmen, Perreira ısrarla 3 verimsiz orta saha ile 4-3-3 oynuyor. Pek tabiki futbolda sistemlerden çok oyuncu tercihlerinin önemi vardır ama Fenerbahçe üretemiyor. Kadrosunda Volkan Şen, Diego, Alper, Nani gibi oyuncuları olan bir teknik direktör bukadar kısır bir takım nasıl çıkarabilir, bunu açıklamak gerçekten zor. Bazen Perreira deney mi yapıyor diye düşünüyorum, bazende İsmail Kartal’a haksızlık etmişiz diyorum.  Fenerbahçe her maçını kazanabilir ama kötü futbol oynarsa yine camiadan tepki görür. Fenerbahçe gelenekleri itibari ile bugüne kadar hep oynayarak kazanmış bir kluptür.

Dünkü maçın ilk yarısında hem skoru hem oyunu rakibe verdikten sonra Perreira, V.Persie-Ozan değişikliliği yaptı ve 4-4-2’ye geçmiş oldu. V.Persie ikinci forvet olmak yerine forvet arkasında kalınca bu değişiklik sistemin işlemesine yardımcı olmadı. Antalyaspor baskın iki atak ile 2 dk içinde skoru 3-0 yapınca maçta bitmiş oldu. O saatten sonra Diego ve Volkan’ın oyuna girmesininde bir manası yoktu zaten. Fenerbahçe’nin aynı pozisyonlarda birden çok kaliteli oyuncusu olması, standart bir 11’i olmasına engel olmamalı. Rotasyon yeri gelince iyidir ama Gökhan, Diego ve Van Persie sakatlık ve ceza dışında olmazsa olmaz futbolculardır. Hatta derbi ve Avrupa maçları dışındaki maçlarda orta sahada Alper ve Diego birlikte oynamalıdır. Fenerbahçe ancak bu şekilde üreten bir takım olabilir.

Fenerbahçe bu maça 19 maçta 46 puan alarak yani maç başına 2.57 puan ortalaması ile çıkmıştı. En yakın rakibi Beşiktaş ise 2.41 puan ortalaması ile oynamıştı bugüne kadar. Zaten tüm meselede bu ya. Beşiktaş kar engeline takılıp oynayamadığı haftalarda Fenerbahçe kazanmış ve Beşiktaş’ın önüne geçmişti. Fenerbahçe bu hafta Antalyaspor’a kaybederek bu avantajını kaybetti. Fenerbahçe’nin an itibari ile maç başına puan ortalaması 2.3 puan dolaylarına indi ve artık Beşiktaş’ın Kadıköyde oynanacak derbiyi kaybetme lüksü var..

Eto’o için bir parantez hatta paragraf açmak lazım. Herşeyden önce bir golcünün asli görevini 14 gol 5 asist ile zaten fazlasıyla yaptı bugüne kadar. Onun dışında saha içinde takımı yönetmesi, saha dışında taraftar ve yönetim ilişkileri ile tam profesyonel üstelik iyi bir profesyonel.. Teşekkürler Samuel Eto’o…

Yorumlar
TREND HABERLER