OSMANLISPOR

Osmanlıspor Villarreal maçı sonucu ve özeti

Villarreal'e konuk olan Osmanlıspor, çok kritik bir galibiyete imza attı ve zirveyi kaptı..

Osmanlıspor Villarreal maçı sonucu ve özeti

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk randevusunda 2-0 öne geçmesine rağmen elinden kaçırdığı Liga'nın güçlü ekiplerinden Villarreal'e konuk olan Osmanlıspor, çok kritik bir galibiyete imza attı ve zirveyi kaptı..

Villarreal: 1 - Osmanlıspor: 2 

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi L Grubu 4. maçında İspanyol ekibi Villarreal karşısında takımını 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Villarreal Osmanlıspor maçı fotoğrafları

Akçay, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu sahasında Kasımpaşa'ya 2-1 yenildikleri maçın kadrosunda 1'i zorunluluktan olmak üzere 4 değişiklik yaptı. Osmanlıspor'da kırmızı kart cezalısı olan Mehmet Güven bu maçta kadro dışında kalırken, defansta Avdija Vrsajevic'in yerine Muhammed Bayır, orta sahada Adrien Regattin'in yerine Adam Maher, forvette Raul Rusescu'nun yerine de Pierre Webo görev yaptı.

Villarreal ise geçmiş Avrupa Ligi maçlarında olduğu gibi takımda büyük bir rotasyona giderek, La Liga'da deplasmanda 2-1 yenildikleri Eibar maçına nazaran 8 futbolcu değişikliğiyle sahaya çıktı. Teknik direktör Fran Escriba, defansta Victor Ruiz, orta sahada Bruno Soriano ve forvette Bakambu'yu değiştirmedi. 

Öte yandan 25 bin kapasiteli El Madrigal Stadı'nda oynanan maçı az sayıda Türk taraftar izledi. 2006-2009 yılları arasında Villarreal formasını giyen eski futbolcu Nihat Kahveci de maçı VIP tribününden izledi.

::Maçtan dakikalar::

8. dakikada Osmanlıspor Webo'nun attığı golle öne geçti. Villarreal ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Musa Çağıran'ın ortasında arka direkte topa göğsüyle dokunan Webo, meşin yuvarlığı ağlara gönderdi: 0-1

22. dakikada orta sahada rakibinin hatasını iyi değerlendirerek topu kapan ve ceza sahasının önüne kadar gelen Adam Maher, Umar ile girdiği verkaçtan sonra şutunu çekti, kaleci Andres Fernandez yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

26. dakikada Villarreal'in sol kanattan geliştirdiği atakta Cheryshev'in kale önüne kadar girerek, sert vurduğu top yan ağlarda kaldı.

31. dakikada sol kanattan gelişen Villarreal atağında Bakambu'nun ara pasında ceza sahasında Cheryshev topla buluştu. Rus futbolcunun vuruşunda kaleci Hakan Arıkan güzel bir kurtarışla topu kornere gönderdi.

34. dakikada Villarrealli futbolcu Rodrigo Hernandez'in ceza sahası yayının dışından, kaleyi ortadan gören bir yerden sert vuruşunda kaleci Hakan Arıkan, çift yumrukla topu uzaklaştırmayı başardı.

39. dakikada Osmanlıspor ceza sahası yayının sol tarafında Villarreal'in kazandığı serbest vuruşu Bruno Soriano kullandı. Soriano'nun şutunda top kale direğinin üstünden auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Osmanlıspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. 

47. dakikada sağ kanatta gelişen Villarreal atağında Cheryshev'in vuruşunda kaleci Hakan Arıkan uçarak tek eliyle topu uzaklaştırmayı başardı.

48. dakikada Rodrigo Hernandez'in golüyle Villarreal beraberliği yakaladı. Sağ kanattan ceza sahası içine kadar giren Rodrigo'nun sert vuruşunda defansta Pinto'ya çarpan top, kaleci Hakan Arıkan'ı şaşırtarak ağlara gitti: 1-1.

55. dakikada Osmanlıspor kalesini ortadan gören ancak uzak bir noktadan Villarreal adına Jose Angel'in kullandığı serbest vuruşta top auta çıktı.

71. dakikada Osmanlıspor ceza sahası yayının sol tarafında Pato'nun kullandığı serbest vuruşta top baraja çarparak kornere gitti.

72. dakikada gelişen Osmanlıspor atağında ceza sahasına kadar giren Umar'ın yerden pasında müsait pozisyonda topla buluşan Maher, çok kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.

75. dakikada Rusescu oyuna girdikten sadece iki dakika sonra Osmanlıspor'u bir kez daha öne geçiren golü attı. Sağ kanattan hızlı gelişen Villarreal atağında ceza sahası içine giren Prochazka'nın vuruşunda kaleci Andres'den dönen topu tamamlayan Rusescu meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2

78. dakikada Villareal adına Pato'nun sol kanattan ceza sahasına kadar girerek geliştirdiği atağı son anda topa dokunarak kornere gönderen Ndiaye önledi.

90. dakikada sol kanattan atak geliştiren Osmanlıspor'da Pinto, ceza sahasına kadar girip vuruşunu yaptı meşin yuvarlak kaleci Andres Hernandez'in ellerinde kaldı.

90+2. dakikada Villarrealli futbolcu Sansone'nin ceza sahasının dışından sert vuruşunda kaleci Hakan Arıkan topu uçarak kontrol etti.

90+3. dakikada Villarreal'in sağ kanattan kullandığı kornerde Bruno Soriano topa kafa vurdu. Günün öne çıkan isimlerinden kaleci Hakan Arıkan bir kez daha gole izin vermedi.

Osmanlıspor karşılaşmayı 2-1 kazanırken, UEFA Avrupa Ligi'nde geçtiğimiz sezon yarı final oynayan Villarreal, 2009 Aralık ayından bu yana ilk kez Avrupa'daki grup maçlarında evinde kaybetti.

Villarreal: 1 - Osmanlıspor: 2 

Stat: El Madrigal

Hakemler: Harald Lechner, Andreas Heidenreich, Maximillian Kolbitsch (Avusturya)

Villarreal: Fernandez, Rukavina, Alvaro, Ruiz, Angel, Dos Santos, Hernandez, Bruno Soriano, Cheryshev, Bakambu, Borre

Osmanlıspor: Hakan Arıkan, Muhammed Bayır, Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Musa Çağıran, Ndiaye, Umar, Maher, Delarge, Webo

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER