YAZARLAR

Önce yağmur, sonra dolu..

Süper Lig 29. hafta kapanış mücadelesinde Trabzonspor, Osmanlıspor karşısında 2 kez 2 farklı öne geçmesine rağmen avantajlarını koruyamadı ve sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Süper Lig'in 29. haftasında, Ankara ekibi Osmanlıspor'a konuk olan Trabzonspor, önemli oyuncularından yoksun bir şekilde sahaya çıkıyor.

 Geçen hafta Galatasaray yenilgisiyle evine dönen bordo mavililer, Avrupa kupalarına katılmakçin yerini yükseltmek isterken, Osmanlıspor ise ligde kalmak için maçı almak istiyor.

Maça atak başlayan Trabzonspor, hızının meyvesini maçın  13. dakikasında Novak'la topluyor ve bordo-mavililer deplasmanda 1-0 öne geçiyor. Daha bu golün sevincini bitiremeyen taraftarlar 2 dakika sonra  Yusuf Yazıcı'nın golüyle maçın koptuğunu düşünüyor.

İlk yarı, soyunma odasına 2-0'lık Trabzonspor galibiyetiyle giriliyor. 2. yarıya tempolu başlayan taraf Osmanlıspor oluyor. Maçın 56. dakikasında Ankara ekibinin gol perdesini çok şık bir golle Musa Çağıran açıyor. Osmanlıspor'un bu golüne bordo - mavililer , çok bekletmeden Rodallega'nın goolüyle cevap verince paniğe giren bir Osmanlıspor izliyoruz.  Maçın 73 ve 83. dakikalarında Osmanlıspor 2 gol daha bulunca maç 3-3'lük bir eşitliğe geldi ve Onur Kıvrak'ın da sakatlanmasıyla Osmanlıspor saldırmaya başladıysa da gol şansı bulamadı. Oyuncu değiştirme şansını kaybetmiş olan Trabzonspor ise maçın sonunu zor getirdi.

Burak Yılmaz'ın yokluğunda, gol bulma yollarında zorlandığını gördüğümüz Trabzonspor'un, Burak bağımlılığından bir şekilde kurtulması gerekiyor.

Maça hızlı başlayıp gol bulan, sonra defansif hatalardan maçı neredeyse kaybetme noktasına gelmek de ayrı bir takım yeteneği sayılır. Ligin düşme potasındaki takımların son haftalarda maça daha fazla asılacağını düşünerek takımını hazırlaması gereken Çalımbay'ın, kadrosunu neye göre şekillendirdiği ise merak konusu. Çıtayıdaha yukarı çekmek yerine, olduğu yerde kalabilmenin lütuf sayılmaması gerekiyor.

Puanların paylaşılmasıyla birlikte, Trabzonspor 46 puanla 5.sıradaki yerini korurken, Osmanlıspor ise 29 puanla 17.sırada yer aldı.

Yorumlar
TREND HABERLER