YAZARLAR

Olmadı Trabzonspor...

Olmadı Trabzonspor...

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Ligin 29. hafta maçında Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelede Trabzonspor kendi saha ve seyircisinin önünde Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 58. dakikada Demba Ba ve 90+5. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti. Bu sonucun ardından ligde lider Beşiktaş 64 puana yükseldi, 6. sıradaki Trabzonspor ise 47 puanda kaldı. Bordo-mavili takım aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi yarışı yaptığı rakiplerine karşı da önemli bir avantajı da kaybetti.

Trabzonspor için ortaya konulan oyun ve alınan sonuç tam bir hayal kırıklığı. Beşiktaş, maç boyunca coşkulu, tempolu bir oyun ortaya koyarak galibiyeti hak eden taraf oldu. Eğer girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirebilseler daha farklı bir skora imza atmaları işten bile değildi.

Lige kötü başlayan ve üst üste aldığı kötü ve istikrarsız sonuçlarla camiasını üzen, Trabzonspor da son olarak Beşiktaş maçında ortaya konulan oyun taraftarlarda büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Daha iki önceki yazımda,Trabzonspor Beşiktaş'ı farklı yenmeli derken, yenecek olduğuna inandığımız takım sahasında yenildi.

Rakibi kendi evinde yenemiyorsan nerede yeneceksin?

Galip gelemiyorsan mağlup olmayacaksın.

Sana gönül veren milyonlarca taraftarını üzmeyeceksin!

Çünkü takımını maç süresince hiç yalnız bırakmayan, maç boyunca tezahüratını bir an bile kesmeyen Trabzonsporlu taraftarlar, takımlarının kötü oynadığı görüşünde birleştiler.

Türkiye nin çeşitli illerinden  Trabzon'a gelen yaklaşık bin kadar taraftar, "Trabzonspor için her şeye değer ancak gerek stadın renkleri gerekse bizim tezahüratımız takımımıza kendi sahasında oynuyor hissi vermesi gerekirken bundan yararlanamadı ve beklediğimiz oyunu sergileyemedi. Oyuncular ve yönetimin de taraftara mesafeli yaklaşımı bizi ayrıca üzdü. Doğrusu hayal kırıklığına uğradık. Ama her şeye rağmen biz ölünceye kadar Trabzonsporluyuz" diye yakınmalarında haksız değiller.

"Trabzon haydi evine! kupa senin neyine" dedirtmeyeceksin

Süper Ligde dün akşam lider Beşiktaş'ı ağırlayan Trabzonspor, sahadan 3 puanla ayrılarak UEFA Avrupa Ligi şansını pekiştirmeyi hedeflediğini biz spor severler olarak düşünüyorduk ama yanılmışız.

Zira bu sezon 18'inci haftada Fenerbahçe'yle berabere kalarak, 27'inci haftada da Galatasaray'ı 2-1 yenerek rakiplerini liderlik koltuğundan indiren Trabzonspor'un bu haftaki rakibi Beşiktaş da Avni Aker'e haftayı lider bitirebilme amacıyla geldi ve amacına da ulaştı.

Oysa bordo- mavililer, Beşiktaş'ı da yenerek bu sezon üçüncü kez liderlik koltuğunun el değiştirmesini sağlayacaktı ama olmadı.

Keza dünkü yazımda "Beşiktaş ile oynanacak olan maçın mutlak kazanması gerekecek çünkü Trabzonspor'un Avrupa Kupalarına katılabilmesinin bir yolu da Beşiktaş maçından geçiyor." diye naçizane uyarıda bulunmuştum.

Hatta bu maçla ilgili "Trabzonspor'un Spor Toto Süper Ligde Galatasaray galibiyetlerinden sonra Beşiktaş'ı yenememesi farklı yorumlara neden olabilir dolayısıyla Beşiktaş maçını kazanmaları gerekiyor." demiştim aynen de dediğim gibi oldu. Mesela Galatasaray taraftarları Trabzonspor'a kızdılar , kızmakta da haklılar. Nitekim şampiyonluk yolunda G.Saray'ın tekerine taş koy, puansız gönder 15 gün sonra da şampiyonluğun diğer adaylarından Beşiktaş'a mağlup ol.

Oldu mu şimdi elbette olmadı!

Sözüm ona Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenip Avrupa kupasına katılmayı garantileyecekti. Bu futbolla mı? Beşiktaş'a helal olsun! Öncelikle hızlı top oynuyor. 90 dakika mücadeleden kopmuyor. Kabul edelim ki takımın bütün futbolcuları şampiyonluğu çok istiyor ve bunun için çok yürekten oynuyorlar. Ya Trabzonsporlu futbolcular onlar içinde aynı şeyi söylemek şimdilik zor.

Çünkü prestij açısından çok kritik bir maç olduğundan bordo-mavili taraftarlar  bu maça odaklanmıştı ancak büyük hayal kırıklığına uğradılar.

Pankart ta  bu kez Atatürk  vardı

Trabzonspor taraftarları kapalı tribünün bulunduğu bölümde takımlar sahaya çıkarken 10. Yıl Marşı eşliğinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde "İlk defa Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım" yazılı dev pankart açtılar.

Bu tür mesajlar kentin önemi ve değerleri açısından iyi güzel de esas verilecek olan mesaj "şike davası " mesajıdır. Çünkü orada bir hak var ise ki vardır ve o hak sonuna kadar aranmalı. Gidişata bakılacak olursa şike davası sanıkları da  "Ergenekon" ve "Balyoz" davalarında olduğu gibi yeniden yargılanma yolu ile beraat edebilirler.

Trabzonspor taraftarları tarihi şahsiyetler ile birlikte esasen olması gereken konuya daha duyarlı davranıp "şike davası" na vurgu yapmalı ve kamuoyu oluşturmalı. Aksi halde atı alan Üsküdar'ı geçer ona göre...

 

 

 

 

 

Yorumlar
TREND HABERLER