YEREL HABER

Olimpik oyunlarına hamsi damgası

Trabzon'da, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na damgasını vuracaklardan biri de maskot ''Hamsi'' olacak.

Olimpik oyunlarına hamsi damgası

Geçen yıl temmuz ayında 674 logo ve maskot eserinin yer aldığı değerlendirmede oyunlar için seçilen hamsi maskotu, 1 yıllık süre içerisinde oyunların tanıtımında önemli katkı sağlarken, organizasyonda da önemli görevler üstlenecek.

Karadeniz insanının hayatıyla özdeşleşen bir simge olan oyunların maskotu hamsiyi giymek için yapılan seçmeler sonucu 30 kişilik bir ekip oluşturuldu. Ekip, tüm spor müsabakalarında ve kentin önemli noktalarında bulunacak. 46 kişinin hamsi maskotu giymek için müracaat ettiği seçmeleri kazanan 30 kişi kendi çapında çalışma yaparak oyunların daha iyi tanıtımı için hazırlanıyor.

Hamsi maskotu giyen görevli gençlerden sorumlu Özkan Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 metre boyutundaki hamsi maskotu kıyafetinin 9 kilogram ağırlığında olduğunu belirterek, ''İçerisindeki sıcaklık 30-40 dereceye kadar çıkabiliyor. Bu nedenle yaptığımız seçmelerde müracaat eden kişilerden herhangi bir hastalıkları bulunmadıkları doğrultusunda rapor istedik. Daha çok bünyesi kuvvetli olan kişileri tercih ettik'' dedi.

30 kişilik bir hamsi maskotu ekibi oluşturduklarını ifade eden Şengül, ''46 kişi müracaat etmişti. Maskotu kaldırabilecek kişileri tercih ettik. Oyunlar sürecince tüm maçlarda, havalimanlarında, kent meydanlarında önemli noktalarında görev alacağız'' diye konuştu.

Hamsinin bir mizah unsuru da olduğunu ifade zeden Şengül, ''Kolbastı ve horon da oynayarak oyunların neşe kaynağı olacağız. Hamsi, bir mizah unsurudur, güldürür. Sporcuları ve izleyicileri eğlendirmeye çalışacağız. Oyunlar süresince kimse hamsiden kaçamayacak. Bu yönde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz'' ifadelerini kullandı.

-LOGODA DA HAMSİ FİGÜRÜ-

Oyunlar logosunda da hamsi figürü yer alıyor. Beş ana regin kullanıldığı logoda mavi renk denizi, yeşil renk doğal yaşamı, kırmızı ve sarı renkler olimpiyat ateşini, iç içe geçmiş beş halka ise olimpiyat halkalarını ve olimpiyatların ilk yapıldığı stadyumun mimari yapısını simgeliyor.

Ortadan yükselen kırmızı ve sarı renklerde aşağıya uzanan şekil Karadeniz yöresinin ünlü meyvesi fındığı ve olimpiyat ateşini sembolize ediyor. Yeşil figür ise Karadeniz'in sembolü hamsi balığını ifade ediyor. Kırmızı ve sarı renkli yukarıya yükselen alev sembolüne sağ altta hamsi balığı eşlik ediyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER