YAZARLAR

O sene bu sene mi?

O sene bu sene mi?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Hemen söyleyim bence değil. Ben bunu her yıl duymaktan sıkıldım ama söyleyenler sıkılmadı. Her yıl derbi öncesinde Fenerbahçeliler ve Galatasaraylılar birbirini kızdırmaktan geri kalmaz. Fenerbahçeliler daha rahat bir şekilde en çok şampiyon olan takım taraftarı olmaktan, Galatasaray’ı her yıl yenmekten, Şampiyonlar ligindeki çeyrek finalinden bahseder. Galatasaraylılar ise Fenerbahçe maçları öncesinde Uefa kupanız var mı diye sorar?

Unutmayalım ki bu bir Uefa kupası maçı değil, lig maçıdır. Şükrü Saraçoğlu stadında oynanmaktadır ve 11 yıldır Fenerbahçe kazanmaktadır. Dostlarımızın vazgeçemediği bir şey var ki her yıl söylerler, hatta Ligtv’de konuk oyuncu bile bu manşeti kullandı. Demekten hiç vazgeçmedikleri bir şey var ki

 “BU KEZ ÇOK FARKLI”,

“O SENE BU SENE”,

“BU SENE KADROMUZ DAHA İYİ”,

“KESİN YENECEĞİZ” gibi söylemleri her yıl tekrarlarlar. Her maç sonrası da yenilginin faturasını hakeme keserler.

Aslında söylediklerine kendilerinin de inanmadığının farkındayım. Fenerbahçe’yi kendi sahasında yeneceklerine inanmadıkları her hallerinden belli. Buna rağmen asla mağlubiyeti kabullenmezler. Galatasaray kazanamaz demiyorum. Belki kazanacak. Fenerbahçe nasıl içerde dışarda kazanıyorsa bunu Galatasaray’da yapabilir. Fakat ben derbi öncesinde Galatasaraylıları kızdırmayım dedikçe bir yerlerden laf sokmaya çalışmalarına anlam veremiyorum. Kazandıktan sonra konuşmalarını tavsiye ediyorum ama hala üzerime üzerime geliyorlar. Fenerbahçe taraftarı galibiyetten emin olabilir, takımına güvenebilir ama asla emin konuşmamalı. Futbolda her şey olabilir. Ben yine maç sonu konuşmayı tercih ediyorum. Tahminimi soracak olursanız elbette Fenerbahçe kazanacak derim. Fenerbahçe kendi sahasında bir başka oynuyor. Bu takım için iyi bir şey değil ama bu gerçeği görmezden gelemem. Galatasaray için bu maçta çok şansının olduğunu düşünmüyorum. Onlar üzerlerindeki baskıyı atamadıkları sürece deplasmanda maç kazanamazlar.

İnşallah adı gibi büyük bir derbi olur. Pozisyonu ve golü bol olan, hakem hataları olmayan, futbolcuların iyi niyetli oldukları bir maç izleriz. Bir Fenerbahçe’li olarak da Fenerbahçe’nin kazanmasını isterim. Maç sonunda telefonum açık olacak. Galatasaraylı dostlarım maç sonu ararız diye tehdit ediyorlar. Benim telefonum her yıl açık ama arayan yok.

Her iki takımada başarılar diliyorum. Her şeyden önce dostluk ön planda olsun. Maç için yapılan şakalar çok güzel ve seviyeli oldukça keyif alıyoruz. Maç için kimse kimseyi kırmasın. Sadece keyif almaya bakın. Galatasaraylı arkadaşlar sakın kızmasınlar. Böyle maçlar olmasa birbirimize nasıl takılacağız değil mi?

Yorumlar
TREND HABERLER