VOLEYBOL

Nuri Şahin'den önemli açıklamalar

Halkbank'ta ve Milli takımda libero formasını giyen ilk voleybolcu olan Nuri Şahin takımı ve spor yaşamı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nuri Şahin'den önemli açıklamalar
Halkbank'ın başarılı liberosu Nuri Şahin'den söz ediyoruz. Deneyimli oyuncu, ilkokul yıllarında başladığı voleybol yaşantısına Halkbank Spor Kulübünde devam ediyor.

Tokat'ın ülke voleyboluna kattığı önemli isimlerden biri olmanın gurunu yaşadığını iftiharla söylüyor.

Henüz ilkokul yıllarında İbrahim Torun'un keşfi ile başladığı voleybol serüveninde birçok ilkleri yaşayan Nuri Şahin, 1994 yılında Eczacıbaşı ekolünün kapısından girmiş. Arkasından Galatasaray gelmiş. Emlak Bankası, Arçelik, Fenerbahçe, Arkas Spor oynadığı diğer kulüpler. Son durak bilindiği gibi Halkbank. Başarılı libero 155 defa milli takım formasını giymenin kıvancını yaşıyor. 7 yıllık evli Nuri Şahin'in 2 yaşındaki oğlu Alp Toğan Şahin ise tüm takımın sevgilisi.

Erkek voleybolu kalkınıyor

Şahin, bunca yılın deneyimi ile baktığında Türkiye'de erkek voleybolunun her geçen yıl iyiye gittiğini söylüyor.

Lig kalitesinin Avrupa voleybolu ile eşdeğer olduğuna değinen Şahin, "Uzun süredir zorlu, mücadeleci bir lig oynanıyor. Bu yüzden Avrupa ve dünyadan birçok önemli voleybolcu ülkemizi tercih ediyor. Bu durum yerli oyuncuların performansını da olumlu yansıyor. Bütün bu unsurları üst üste koyduğumuzda, ligde çok takımın birbirini yenebilecek güçte olduğunu söyleyebiliriz" yargısında bulunuyor.

Liberoluk zor zenaat

Voleybol yaşamı boyunca libero oynadığını hatırlatan Nuri Şahin, Türkiye'nin ilk liberosunun kendisi olduğunu ifade ediyor ve yılların deneyimini Halkbank'ın yükselmesi için kullanıp Halkbank'ta istikrarlı başarı yakalamak arzusunda olduğunu açıklayan Şahin, "Milli takımda Avrupa şampiyonluğunu yaşamayı çok isterdim, ancak olmadı. Bizden sonraki jenerasyonun bunu başaracağına inanıyorum. Libero olarak hep savunmadasınız ve hücum yapamıyorsunuz. Kısacası herkes oyundan keyif alırken biz liberolar aynı keyfi alamıyoruz" diyerek içindeki özlemi dile getiriyor.

Altyapının önemi artık anlaşılmalı

Türkiye'nin Avrupa'da önemli başarılara imza atması gerektiğini savunan başarılı oyuncu, bunun için kulüplerin altyapıya önem vermesi gerektiğini söyledi.

Nuri Şahin, "Sporda altyapı çok önemli. İyi jenerasyonlar yetiştirmeliyiz ve Avrupa'da başarılı sonuçlar almalıyız. Ülkemize gelen kaliteli yabancılardan sonuna kadar faydalanmalıyız. Onları iyi kullanmalı ve başarıda önemli rol oynamalarını sağlamalıyız" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER