GALATASARAY

Numan Kurtulmuş'tan ertelenen derbi için açıklama

Numan Kurtulmuş, Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş'tan ertelenen derbi için açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İstanbul'daki terör saldırısından Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili birtakım spekülasyonlar yapıldığını söyledi.

Galatasaray Fenerbahçe derbisi neden ertelendi?

Çeşitli kanallardan alınan farklı istihbarat bilgilerinin birbirini teyit eder mahiyette olması nedeniyle, Galatasaray-Fenerbahçe maçının ertelenmesiyle ilgili önemli ve zor bir kararın alınmasını gündeme getirdiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Maç ya seyircisiz oynanacaktı ya iptal edilecekti, tehir edilecekti. Dolayısıyla bu konuda ilgili bakanlıklar, ilgili istihbarat birimlerinin istişarelerinden sonra alınan bir karardır. Spor kulüplerinin de içinde bulunduğu bir kararla bu derbi müsabakası, tehir edilmiş oldu. Bunun üzerinden kimsenin spekülasyon yapma hakkı olmadığını ifade etmek isterim. Çünkü ortada son derece tedbir almamızı gerektiren istihbarat bilgileri vardı. Bunlar birbirini, üst üste teyit ediyorlardı. Sonuç itibarıyla bu adım atıldı."

Recep Tayyip Erdoğan'dan derbi için flaş açıklama

Avrupa ülkelerinde daha önce benzer nedenlerle iptal edilen, ertelenen futbol maçları olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi dünyanın 5 büyük derbisinden birisidir. Burada ortaya çıkacak olan, Allah muhafaza bir terör eyleminin Türkiye ile ilgili olarak ne kadar ağır faturayı ortaya çıkaracağının herhalde herkes farkındadır. Kaldı ki daha yakın zamanlarda, Kasım 2015’te biliyorsunuz Almanya-Hollanda maçı, oynanmasına birbuçuk saat kala, trübüne bazı seyircilerin alınmış olmasına rağmen gelen istihbarat bilgileri doğrultusunda iptal edilmişti. Ondan daha da önemlisi 2004 yılında Real Madrid ile Real Sociadad ile oynanan maçta, 87. dakikada maça ara verildi. Bizim Nihat Kahveci de o gün sahada oynayan futbolculardan birisiydi. Dolayısıyla çok acil bir şekilde, saha kenarındaki hakemin sahaya gelip orta hakemi bilgilendirmesi ve aynı anda anons edilmesiyle birlikte maçın bitmesine birkaç dakika kala, maç iptal edilerek, tribünler boşaltıldı. Bu zor bir karardı ama bu kararı almak durumundaydı. Dolayısıyla çok önemli bir istihbarat bilgisinden hareketle bu maç tehir edilmiş, ileri bir tarihe bırakılmıştır."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER