YAZARLAR

Neden Fransa?

Neden Fransa?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

İssiar Dia, Fenerbahçe’ye büyük umutlarla Fransa’nın Nancy kulübünden

transfer oldu. Beklenen verim alınamadı ve gönderildi.

Deneme 

Mamadou Niang, Fransa’nın Marseille takımından transfer oldu. Geldiği andan itibaren göz kamaştırdı. Mücadelesi ve attığı gollerle Fenerbahçe taraftarına aranan forvet bu dedirtti ama Fenerbahçe macerası kısa sürdü.

Deneme 

Moussa Sow, Fransa’nın Lille takımından transfer edildi. Fenerbahçe’de tartışmasız en çok verim alınan oyuncular arasına adını yazdırdı.

Deneme 

Transferi gündemde olan ve transferine kesin gözle bakılan Belhanda yine Fransa’nın Montpellier takımında forma giyiyor.

Deneme 

Stoper arayışları içerisinde olan Fenerbahçe, geçen sene olduğu gibi bu yılda ilgilendiği Mbiwa yine aynı şekilde Fransa’nın Montpellier takımında oynuyor.

 Deneme

İsmi geçen forvet adayları içinde sıkça söz edilen Gomis’de Fransa’nın Olympique Lyonnais takımında forma giyiyor.

Deneme 

Hatta transferi için çok uğraşılan fakat İngiltereyi tercih eden Asomuah Gyan’da aynı şekilde Fransa liginde Rennes takımında top koşturuyordu.

Deneme 

Futbolcuların performansları iyi ya da kötü tartışılır. Bu gideceği takıma gösterdiği uyum ile alakalı bir durum. Fakat Fenerbahçe takımı neden sadece Fransa’ya yoğunlaştı. Başka liglerden neden oyuncular araştırılmıyor. Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya gibi ülkelerde de yıldız oyuncular var. Yoksa Fransa liginde oynayan oyuncuları ikna etmesi daha mı kolay? Fenerbahçe’nin özellikle Aykut Kocaman’ın transfer etmek istediği oyuncular hep Fransa’dan olunca acaba başka ülkeler takip edilmiyor mu diye sormak istiyorum.

Fenerbahçe transfer politikasını tamamen Fransa ligine mi endeksledi. Diğer ülkelerde hiç işe yarar oyuncu yok mu? Neden Fransa ligi oyuncularında çok ısrar ediliyor? Birilerinin geçim kaynağı olarak görüyorum. Bu menajer olur, kulüpten birisi olur bilemiyorum ama bütün ismi geçen oyuncular tesadüf mü? Umarım tesadüftür.

Gelelim 1461 Trabzonspor maçına. Bu takım Süper lig seviyesinde bir takım. Bunu kabul ediyorum. Fakat oldu ki Süper lige çıktı. Süper ligde oynaması uygun mu? Trabzonspor’un alt yapısı olarak bilinen ve oyuncuların sürekli bedelsiz gidip geldiği bir takımın Süper lige çıkması halinde TFF ne düşünüyor? Bu sorun ile karşılaşıldığı zaman detaylıca araştırırız ama şu bir gerçek ki takım iyi oynuyor.

Fenerbahçe yine yan pas yaptı ve rakibine hızlı oynama fırsatı verdi. Fenerbahçe bildiğimiz Fenerbahçe gibi oynadı. Futbolcuların birlik beraberlik sözü verdiğini biliyoruz ama bunu sahaya yansıtamadılar. Transfer konusunda geç kalındı. Bu kadrodan daha fazlasını beklemeyin. Yabancı oyunculardan Sow, Meireles, Kuyt çok verimli oynuyor. Stoch ve Krasiç beklenen performansın altındalar. Yobo, Bienvenü ve Cristian ise takımda olsa da olur olmasa da dediğim oyuncular. Stoch ve Krasiç’in formları yükselişe geçerse takımda yükselişe geçer. Fakat alternatifli bir kadro istiyorsan ve üç kulvarda da başarı istiyorsan Stoper, orta saha ve forvet alacaksın. Kadroda bulunan gereksiz oyuncuların satılması ya da kiralanması gerekir. Bana göre Selçuk, Cristian, Bienvenü, Orhan ve Yobo gönderilmeli. Eğer sürekli yedek kalacaksa Semih bile gönderilmelidir. Kendisi durmak istiyorsa Semih her zaman iş yapar. Emin olun Özgür Çek gönderileceğine Orhan Şam gönderilse kimse ses çıkartmazdı. Aykut Kocaman yeni oyuncular transfer edildiğinde de sistem değiştirmeyecek ama eğer yeni oyuncular takımı ileri taşıma konusunda katkı sağlarlarsa takım pas yüzdesini rakip sahada yapar ve gol pozisyonu oranında artış olur. Ne kadar çok gol pozisyonu o kadar çok gol demek. Umarım taraftar hayalini kurduğu takımı izler. Bu şartlarda ve kafa yapısı ile bunun çok zor olduğunu söylemeliyim.

Yorumlar
TREND HABERLER