ROPÖRTAJ

Necati Ateş'ten Drogba'ya: Eski hali yok!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un golcü futbolcusu Necati Ateş, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Necati Ateş'ten Drogba'ya: Eski hali yok!
Eskişehirspor'un yıldız golcüsü Necati Ateş, Milliyet si'ne açıklamalar yaptı.

Eski takımı Galatasaray'dan ligin lideri Fenerbahçe ve eski teknik direktörü Ersun Yanal'a kadar birçok konuda konuşan Necati, samimi açıklamalar yaptı.

İşte Necati Ateş'in çok konuşulacak röportajı;

- Tecrübeli oyuncu acaba ligin zirvesine nasıl bakıyor, onun penceresinden nasıl görünüyor?
* "Ligde altla orta arasında az, orta ile yukarı arasında da az bir fark var. Bu sene 2., 3., 4. ve 5. Avrupa'ya gidecek. Fenerbahçe cezalı olduğu için. Bizim rakiplerimizden biri olan Kasımpaşa ile aramızdaki puan farkı 4. Yani bir buçuk maç. Galatasaray ile aramızdaki fark da 6. İki maçta her şey değişebilir. Önemli olan devamlılığı yakalamak."

- Peki, Galatasaray'ın şu anki durumu?
* "Tabii ki büyük bir değişim yaşadılar. Fatih hoca gitti, Mancini geldi. Dünya çapında yıldızlar alındı. İki senedir de Şampiyonlar Ligi'nde iyi gidiyorlar. Şu anki durumları da kötü değil. 8 puan kapatılmayacak fark değil. İkinci yarı daha çetin geçecek lig."

- Ersun Yanal'ı ve Fenerbahçe'yi soruyoruz?
* "Fenerbahçe'nin şansı tek kulvarda gitmesi. Bu şampiyonluk içinavantajları. Üç kulvarda gitseler daha zor olurdu tabii ki. İkinci yarıda bence lig yeniden başlıyor. Anadolu kulüpleri güçlenecek. Transferler yapılacak. Cicim ayları geçti. Beşiktaş 11 puan öndeydi, sezon ortası kampına da gitmedi, şampiyon Fenerbahçe oldu. İşi sıkı tutan, hedeflerindeki düşünceleri yakalamak için fedakârlık yapanlar başarılı olacaktır. Sezona fırtına gibi giren bir Rize vardı. Şimdi alt sıralardalar. Bu lig çok değişken. Şartlar, oyuncu profili, teknik direktör profili, başarıyı yakaladığını düşünmek her şey takımı etkiliyor. Biz şu anda buzun üzerinde oynuyoruz. Buz zeminde top oynanır mı ağabey? Ama biz oynuyoruz. Ya da iyi oynamaya çalışıyoruz."

- Fenerbahçe bu farkı korur mu sezon sonuna kadar? Yani uzak ara yapar mı?
* "Türkiye'de uzak ara şampiyon olman için müthiş bir kadron olması lazım. Eze eze rakiplerini yenmen lazım. Bu sezonki Fenerbahçe böyle bir takım değil. Sonuç olarak birçok takımı eze eze yenemediler. Fenerbahçe 4maçını son dakikada kazandı. Şans faktörü çok önemli. Yetenek çok önemli, ama şans da çok önemli. Yetenek her şeyi çözmüyor. Başarı için ilk başta takım olmanız lazım. Takım olmadan hiçbir şey olmaz."

Drogba'nın eski hali yok

- Burak Yılmaz kaptan?
* "Burak'ı çok severim. Ailecek de görüşürüz. Burak çok duygusal. Ama Burak son üç yılda Türkiye'yi salladı. 90 tane gol attı. Bu başarısı Avrupa'da olsa krallar gibi davranılır. Ufak bir düşüş olma olasılığı var tabii. Gol de kaçıracak tabii ki. Gol pozisyona girmesi önemli. Her vurduğu gol olsa bir anlamı olmaz. Bir oyuncuyu bireysel değerlendiremezsin. Takım olarak sıkıntılar da vardır. Drogba'nın eski hali yok. Ama Galatasaray'a tabii ki güç kattı. Galatasaray, Drogba ve Sneijder'dan yapılı bir takım değil. Bir sürü oyuncu var. Neden hep iki oyuncu konuşuluyor anlamıyorum. Galatasaray onların değil sonuçta. Tam takım olmak için bütünlük kurmak gerekiyor."

- Necati, bize Necati'yi anlatır mısın?

* "33 yaşında 14 yıldır top oynuyor, kariyeri başarılarla dolu. Gol krallığı yaşadı. Türk futbol tarihinde en çok gol atan oyuncuların içinde yerinialacak.İşte size Necati profili. Necati, başka ne yapsın?"

- Peki, artıları, eksileri?
* "Ne orta saha, ne forvetim. Karışık bir oyuncuyum. Dolaşan bir oyuncuyum. Sağ ve sol kanatta da oynadım. Hepimizin eksikleri var. Bu sezon 6-7 maçta gol atamadım. Oynayamama problemim vardı. Motivasyon düşüklüğü yaşattı bu bana. Duygusal insanlarız sonuçta. Makine değiliz. Sıkıntılı süreç geçti çok şükür. Taraftarla aramız bozulmuştu. Akhisar maçında güzel bir gol atıp taraftarla barışmıştım. Hiçbir taraftarla sorun yaşamadım ben. Çok dik bir oyuncu değilim ben. Galatasaray'da yıllarca oynadım. Ama hiçbir takıma saygısızlık yapmadım. Yakışmaz da zaten. Her gittiğimiz deplasmanda rakip taraftarla çok iyi diyolog kuruyorum. Bu da beni sevindiriyor."

'Kendimizden ödün verdik'

"Yabancı oyunculara biz bugüne kadar burada krallar gibi davrandık. Biz misafirimiz gibi her türlü arkadaşlığı zaten gösteririz. Paralarının kalma imkanı yok zaten. Niye biz yıllarca kendimizden ödün verdik? Türkfutbolcuların değeri şimdi mi ortaya çıktı. Öyle mi olmalıydı? Niye biz yıllarca Türk oyuncuları koruyamadık?"

Oğlu için dövme!

"Uğurum çocuklarım benim. Kramponlarımın birine büyük, birine küçük oğlumun isimlerini yazdırdım. Dövmelerimden bir tanesi oğlumun balığı. İspanya'da oynadığım dönemde havaalanında oğlumun balığını almasına izin vermemişlerdi. Sonra ben de balığı dövme olarak yaptırdım. Dövmeleri yakıştırıyorum."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER