DİĞER HABERLER

Naim Süleymanoğlu'nun kaçırılışının hikayesi

Efsane milli sporcu Süleymanoğlu bugün hayatını kaybederken, 1986 yılında Türkiye'ye kaçırılışı film olacak cinsten. İşte Naim Süleymanoğlu'nun kaçırılışının hikayesi...

Naim Süleymanoğlu'nun kaçırılışının hikayesi - Sayfa 1

Bulgaristan'ın Kırcaali kentinde doğan bir Türk olan Naim Süleymanoğlu 50 yaşında hayatını kaybetti. Süleymanoğlu, arkasında ise onlarca rekor ve şampiyonluk ve film gibi bir kaçış hikayesi bıraktı.

Naim Süleymanoğlu'nun kaçırılışının hikayesi - Sayfa 2

NAİM'İN KAÇIRILIŞ HİKAYESİ 1986'ya kadar Bulgaristan için Naum Shalamanov adıyla yarışan Naim'in Türkiye'ye kaçırılış hikayesini Milliyet gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır Socrateas dergisine şöyle anlatmıştı: "Naim’in kaçışının hikayesi apayrıdır. Bu kaçış, bir yıl öncesinden planlanıyor ve şifreli olarak yazışmalar yapılıyor. Naim, Melbourne’deki Dünya Şampiyonası’nı kazandıktan sonra bir anlık boşlukta kafileden ayrılıyor. Bir kafede oturuyor, onu arkadaki tuvaletten kaçırıyorlar, Datsun marka sarı bir otomobile bindirip bir kahvehaneye götürüyorlar. Sonra Naim, başka bir grupla bir caminin yolunu tutuyor.

Naim Süleymanoğlu'nun kaçırılışının hikayesi - Sayfa 3

ÖZAL 'DERHAL GELECEK' DİYOR Geldiğinde camideki Türk topluluğu namazda, o da namaza giriyor, sonra çıkıyorlar, bir eve yerleşiyor, büyükelçiliğe haber veriliyor. Büyükelçilik durumu hemen Turgut Özal’a iletiyor, Özal 'Derhal gelecek' diyor ve Naim önce Londra’ya, ardından özel uçakla İstanbul’a ve son olarak Ankara’ya getiriliyor."

Naim Süleymanoğlu'nun kaçırılışının hikayesi - Sayfa 4

HALTER İÇİN BÜYÜ YAPMIŞTIR Tecrübeli spor yazarı Atilla Gökçe ise Naim Süleymanoğlu'nun önemini şu şekilde anlattı: "Basketbolda Michael Jordan, futbolda Pele, Diego Maradona, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo gibi o sporlara büyük onur kazandırarak o sporları dünyaya sevdirerek adeta büyü yapmıştır.Naim Süleymanoğlu da halterin büyüsüydü. Çünkü olimpiyat oyunlarında ona gelinceye kadar üst üste 3 olimpiyat oyununda altın madalya kazanan yoktu.