DİĞER HABERLER

Muhammed Ali'den Donalp Trump'a tepki

Efsane boksör Muhammed Ali, "Amerika'ya müslümanları almayalım" diyen başkan adayı Donalp Trump'a tepki gösterdi.

Muhammed Ali'den Donalp Trump'a tepki

Üç kez dünya ağır siklet boks şampiyonu olan 73 yaşındaki Muhammed Ali, Amerikan başkanlığına adaylığını açıklayan Donalt Trump'ı eleştirdi ve bazı başkan adaylarının yaptıkları açıklamalarla insanları İslam dinini öğrenmekten soğuttuğunu ifade etti.

Muhammed Ali, Trump'ın 'Müslümanların ülkeye girişini yasaklayalım' çıkışına "Müslümanlar, İslam'ı kendi çıkarları için kullanmaya çalışanlara karşı çıkmalı" diyerek yanıt verdi.

 Trump; "Milletvekilleri neler olup bittiğini anlayana kadar ABD'nin kapıları Müslümanların girişine tamamen kapatılmalı" dedi.

MÜSLÜMANLAR IŞİD'İN VAHŞİ OLDUĞUNU BİLİYOR

IŞİD'in eylemlerini de kınayan ünlü boksör, "Gerçek Müslümanlar kendilerini Cihatçı olarak tanımlayan bu grupların merhametsiz vahşiliğinin dinin özüne ters düştüğünü biliyor" dedi.

Ali sözlerine, "Bu katiller, İslam'ın özü hakkındaki düşünceleri saptırıyor" diye konuştu.

Donald Trump fikirleri ile dehşete düşürdü

"IŞİD'İN İSLAM'LA BİR İLGİSİ YOK"

Kasım ayında Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan ve 130 kişinin ölümüne neden olan saldırılarla, Kaliforniya'nın San Bernardino kasabasında 14 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan silahlı saldırıları da kınayan Muhammed Ali, "Ben de Müslümanım ve açıkça söyleyebilirim ki, Paris'te, San Bernardino'da ya da başka yerlerde masum insanların öldürülmesinin İslami hiçbir tarafı yok" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER