YAZARLAR

Milli Takımlar, Platini ve transferler…

Milli Takımlar, Platini ve transferler…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Milli takımlarımız oldukça heyecanlı bir haftayı geride bırakmamıza vesile oldular. Basketbol takımımız ne yaparsa hakkıdır çünkü kadromuz iyi, sistemimiz sağlam ve rakipler güçlü. Yani biz yenilsek bile iyi oynuyoruz, turnuvada kendimizden söz ettiriyoruz, en güçlü rakipleri dize getiriyoruz. Hakemlere rağmen üst turlara çıkabiliyoruz çünkü basketbolda bir ekol olduk. Bir facia yönetimle yenildiğimiz Polonya maçından sonra İspanya galibiyeti harika oldu. Fransa mağlubiyeti ile başladığımız seride kalan iki maç çok önemli. İki maçı da kazanabilecek gücümüz var.

Futbol takımımız ise inanın hiç keyif vermiyor. Heyecanlandırıyor ama sinirden olduğunu düşünüyorum. Kadromuz kadro değil, sistemimiz sistem değil. Her maç ayrı kadro ile çıkıyoruz, hak edenler yerine takımlarından dolayı milli takıma alıyoruz. Tuncay, Semih, Serkan Balcı, Mehmet Topuz, Sezer, Mehmet Aurelio, Volkan, Sercan, Nuri, Hamit gibi isimler gerek sakat olduklarından gerekse çağrılmadıklarından kadroda yer bulamadılar. İlk onbirimiz sürekli olmadığından ve her maç farklı isimlerin milli takıma çağrılmalarından dolayı milli takımımız basketbol takımımız gibi olamadı. Bu gidişle olabileceğini de sanmıyorum. Almanya, Hollanda ve İspanya gibi takımlar kayıpsız giderken biz hala ikinciliğimizi tartışıyoruz ve beraberliklere seviniyoruz.

////

Gelelim Uefa başkanı Platini’ye. Soruşturma gizlilik içerisinde devam ederken ve henüz iddianame bile oluşturulmamışken, söylenenlerin sadece iddiadan ibaret olduğu bir durumda Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligine alınmaması için TFF ile işbirliği yaptılar. Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve diğer kulüp başkan ve yöneticileri yargılanırken sadece Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarına alınmaması Fenerbahçe’ye yapılan bir ayıptır. Sadri Şener tutuksuz yargılanmakta ve yurt dışı yasağı olmasına rağmen Trabzonspor Şampiyonlar ligine dâhil edilmiş ve daha önce reddedilmesine rağmen mahkeme tarafından yurtdışı çıkış yasağı kaldırılmıştır. Tüm bu yaşananları bir araya getirdiğinizde tüm yapılanların Fenerbahçe aleyhine olduğunu ve sadece Fenerbahçe üzerinden yapıldığına şahit oluyoruz. Ayrıca soruşturma gizli deniyor, gelen müfettişe bir belge bile verilmiyor ama Platini, soruşturma bittiğinde neden almadığımızı öğreneceksiniz diyor. Fenerbahçe’yi de CAS için alenen tehdit ediyor. İddianame kabul olmaz ise, ya da soruşturma sonucu tutuklu bulunan Fenerbahçe’li yöneticiler beraat ederlerse Platini acaba ne diyecek? Türk Yargısı Platini’nin sözlerine göre mi hareket edecek? Platini devam eden bir yargılama sürecine nasıl beyanat verir? Masumiyet karinesini ayaklar altına almasına müsaade eden TFF bunun hesabını vermelidir.

////

Yeni sezon başlıyor ve takımlarımız transfer döneminin son gününde yine hareketli anların yaşanmasına neden oldular. Genelde son gün büyük bir hareketlilik olur.

Fenerbahçe Lugano, Santos, Emenike ve Niang’ı gönderdikten sonra Yobo, Ziegler ve Bienvenu transferleri ile yabancı oyuncu konusunda gidenlerin yerini doldurdu. Yerli oyunculardan ise Sezer, Serdar ve Orhan ile takviye yaptı. Muhtemelen genç yetenekler Gökay’da bu sene daha fazla forma şansı bulacaktır.

Galatasaray ise yeni transferler ile seviye olarak oldukça iyi bir yol kat etti. Bu yıl takım alışma sürecini atlattıktan sonra çok iyi maçlar çıkaracaklarını söyleyebilirim. Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Engin Baytar , Okan Derici, Johan Elmander , Tomas Ujfalusi, Fernando Muslera, Felipe Melo, Emmanuel Eboue, Albert Riera, Sercan Yıldırım’ la kadroyu kalite açısından geliştiren Galatasaray bu yıl şampiyonluk mücadelesi veren takımlar arasında yer alır.

Beşiktaş ise kadro olarak çok kaliteli olmasına rağmen sistem sıkıntısı yaşıyor. Simao, Quaresma, Almeida, Fernandes, Guti gibi üst düzey oyunculara sahip olmasına rağmen istenilen performansı sergileyemiyorlar. Bu yıl onlar içinde farklı bir yıl olacaktır. Kadro zenginliklerini kullanabilecekleri bir yıl geçirseler de bu yıl rakipler daha güçlü olduğundan maçları daha zor geçecek.

Trabzonspor ise gidenlerin yerlerini kaliteli oyuncularla doldurdu. Şenol Güneş takıma geçen seneki futbol oynatabilirse bu oyuncuların daha iyi neticeler alacağını düşünüyorum. Giden oyuncuların hiç birini aratmayacak transferler yaptılar.

Diğer Anadolu kulüplerinde bu yıl iyi transferlere imza attılar. Özellikle Ordu ve Mersin İdman Yurdu takımlarının gösterecekleri performansları merak ediyorum. Kadrolarını beğendim. İnşallah tüm takımlarımız adına sakatlıkların olmadığı hayırlı ve çekişmeli bir sezon izleriz.

Yorumlar
TREND HABERLER