OLİMPİYAT HABERLERİ

Michael Phelps Aston Villa'yı solladı!

Michael Phelps’in 19 altın madalya kazandığı son 4 Olimpiyat Oyunları’nda, birçok ülke bu sayıya ulaşamadı.

Michael Phelps Aston Villa'yı solladı!

ABD ile 4x100 metre serbest stil bayrak yarışında 3:09.92’lik dereceyle birinci olan Michael Phelps, bu başarısıyla 4. olimpiyatında 19. altın madalyasını boynuna taktı.

Michael Phelps’in 19 altın madalya kazandığı son 4 Olimpiyat Oyunları’nda, birçok ülke bu sayıya ulaşamadı. 2008 Pekin ile birlikte sprint yarışlarını domine eden Jamaika’nın yanı sıra Hollanda ve Küba gibi köklü ülkeler toplam madalya sayısında Phelps’i geçmeyi başaramadılar. Türkiye ise Phelps’in 19 altın madalya kazandığı bu dönemde 6 altın, 9 gümüş ve 8 bronz madalya aldı. Dünyada ise efsane yüzücüyü sadece 13 ülke geçebildi.

AÇIK ARA ÖNDE

Tarihin en çok olimpiyat madalyası kazanan sporcusu Michael Phelps’in elde ettiği 19 altına ise sporculardan yaklaşabilen olmadı. ABD’linin en yakınındaki isimler 9 altın madalyalı Larissa Latynina, Paavo Nurmi, Mark Spitz ve Carl Lewis... Ancak bu isimlerden hiçbiri şu anda aktif spor yaşamına devam etmiyor. Öte yandan yıldız yüzücü, toplamda ise 23. olimpiyat madalyasına ulaştı.

ASTON VILLA İLE ALAY ETTİLER

Rio 2016'da büyük rezalet! Kadın milli...

Michael Phelps’in 19 altın madalyasını alması sosyal medyada günün çok konuşulan konularından biri oldu... Zaman zaman ilginç espriler de yapan kullanıcılar, geçen sene Premier Lig’den düşen Aston Villa’ya taş attı. Yorumlarda, “Aston Villa 17 puan aldı. Phelps ise tek başına 19 altın madalya...” ifadeleri kullanıldı.

PHELPS’İ GEÇEN ÜLKELER

ÜLKE ALTIN
Çin 124
ABD 120
Rusya 75
BüyüK Britanya 58
Avustralya 41
Almanya 40
GÜNEY Kore 37
Japonya 33
Fransa 29
İtalya 28
Belarus 28
Uk rayna 22
Ma caristan 21

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER