YAZARLAR

MHK’ya kim ceza verecek?

MHK’ya kim ceza verecek?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Yönetici, futbolcu, taraftar bir şekilde cezalandırılıyor. Yönetici hak mahrumiyeti alıyor, futbolcu maçlarda oynamama cezası alıyor, taraftarda seyirden men ediliyor. Peki, bu olayların birçoğuna sebep olan hakemler ve onları atayanlar neden cezalandırılmıyor?

Hakem hata yaptığı zaman gündem değişir ama hiçbir zaman gerekli ceza verilmez. MHK başkanı İstanbul BŞB-Kasımpaşa maçındaki skandal hakem atamasında tüm sorumluluk benim, hatalı hakemlerimizi dinlendiriyoruz diyor ama bence kendisi dinlenmeli. Atama hatalı, hakem hatalı ve atayan kişi sorumluluk benim diyor. Hakem dinlendirilecek ya da alt klasmanda maç yönetecek. Ceza bunun neresinde?

Fırat Aydınus Caner olayında hatalı olmasına rağmen neden hakemin hatalı olduğu söylenmedi? Türkiye’de bir milat olabilecek karar alınabilirdi. Görüntülerden ve ifadelerden yol alınarak “Caner sarf etmediği bir kelime yüzünden hakem hatası ile oyundan atılmıştır, oyuncunun cezasının kaldırılması” diye bir karar çıkartsa kim itiraz ederdi? Tüm spor kamuoyunda Caner’in suçsuz olduğu konuşuldu. Tarafların beyanı birbirini tutuyor. Peki göz göre göre neden suçsuz bir adama sırf hakemim yanmasın diye ceza uyguladınız sayın Zekeriya bey…

Meireles olayında da bir an önce hatanızı düzeltmelisiniz. Birkaç gündür tükürdü diye video paylaşılıyor. O videoya göre tükürdü diyebilecek var mı? Hakemin arkasındaki kameradan her şey o kadar net olmasına rağmen hala Fenerbahçe düşmanlığı güdenler bu videolarla kendilerini avutuyorlar. Akılları sıra Tahkim’den gelecek indirimin önüne geçmeye çalışıyorlar. Tahkim bu cezayı onaylarsa da şaşırmam.

 

Bu ülkede Fenerbahçeliysen jop yersin.

Fenerbahçeliysen biber gazı sıkılır.

Fenerbahçeliysen adın şikeci olur, teşvikçi olur.

Fenerbahçeliysen seni kimse çekemez. Transferlerini beğenmezler. Posterini alırsınız derler, biz gerçeğini transfer ederiz onlar izler.

Fenerbahçe taraftarı her zaman onurlu olur ve dik duruşundan taviz vermez. Bunda tahrik edici olaylara ve hakem hatalarına rağmen taraftarın dik duruşu bazı kesimlere gereken mesajı vermiştir.

TFF ve MHK şunu bilsin ki hakemleriniz hatalı maçlar yönetiyor. Hatalarını gizlemeyin. Onların ofsayt, faul, korner gibi yanlış kararlarına kimse itiraz etmez. Maç içerisinde olabilir. Fakat tükürdü diye rapor tutan, denilmeyen Lan yüzünden ceza verilen bir ülkede bu hakemlere sahip çıkanlarda yerlerinde durmamalı. Sorumluluk benimdir diyenler gerekeni yapmalı. Zekeriya Alp istifa etmeli. Sorumluluk sende ise ne yapalım. Zaten sorumluluğun sende olduğunu herkes biliyor. Sende hataları kabul et ve gereğini yap. İSTİFA ET.

Yorumlar
TREND HABERLER