FENERBAHÇE

Mete Kalkavan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini iptal etti

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında yarıda kalan derbinin ardından bugüne ertelenen maçta Fenerbahçe sahaya çıkarken Beşiktaş takımı sahaya çıkmadı ve hakem Mete Kalkavan maçı iptal etti.

Mete Kalkavan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini iptal etti

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki rövanş maçı öncesinde Beşiktaş takımı sahaya çıkmama kararı almıştı. Fenerbahçe sahaya çıkarken maçın başlangıç saatine kadar bekledi. Beşiktaş takımı sahaya çıkmazken hakem Mete Kalkavan kuralları gereği başlangıç saatinden itibaren 15 dakika bekledi ve maçı iptal ettiğini ilan etti.

Öte yandan Beşiktaş bugün 18:00'de basına kapalı şekilde bir antrenman gerçekleştirdi. Sarı-Lacivertli ekip ise tatil kararının ardından statta idman yaptı.

İŞTE DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER :

Fenerbahçe'nin 11'i: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Roman Neustadter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Giuliano, Valbuena, İsmail Köybaşı, Soldado

20.36: Fenerbahçe - Beşiktaş maçının hakem heyeti ısınmak için sahaya çıkmaya gerek duymadı. Koridorda 15 dakikalık sürenin geçmesini bekleme kararı aldılar.


20.34: Fenerbahçeli yöneticiler tribünde yerini aldı, skorbord 57. dakikaya ayarlandı

20:18 Fenerbahçe sahaya çıktı; hakem Mete Kalkavan bekleyeceğini söyledi

19:58 Fenerbahçeli oyuncular, ısınmak için sahaya çıktı.

19:39 Fenerbahçe'nin 11'i belli oldu: Volkan, Hasan Ali, Neustadter, Skrtel, Mehmet, İsmail, Şener, Giuliano, Josef, Valbuena, Soldado

19:33 Aykut Kocaman basın mensuplarıyla sohbet ediyor

19:28 Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman sahaya çıktı.

19:17 Beşiktaş'ta akşam antrenmanı sona erdi, futbolcuların bir bölümü tesislerden çıkış yaptı.

19:07 Fenerbahçe kafilesi, Ülker Stadyumu'na ulaştı.

18:50 Beşiktaş, Nevzat Demir Tesisleri'nde Kayserispor maçına hazırlanıyor

18:46 Mete Kalkavan ve yardımcıları şu an itibariyle zemini kontrol etmek için sahaya çıktı.

18:39 Fenerbahçe kafilesi stada doğru hareket etti.

İşte statü : Ziraat Türkiye Kupası Statüsü’nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen ilgili maddesinin hükmüne göre siyah-beyazlı ekip bu durumda hükmen mağlup sayılacak. Organizasyondan ihraç edilecek Beşiktaş, gelecek sezon da Türkiye Kupası’na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.

Kupa statüsündeki 8. maddenin 1. hükmünde şu ifadeler yer alıyor: “Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası’nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.”

Fenerbahçe 7 yıl sonra ilk peşinde

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER