MİLLİ TAKIM

Merkel neden Mesut Özil'i kutladı?

Joachim Löw Angela Merkel'in, Almanya-Türkiye maçı sonrasında soyunma odasına gelmesi hakkında açıklama yaptı.

Merkel neden Mesut Özil'i kutladı?

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Başbakan Angela Merkel'in, Almanya-Türkiye maçı sonrasında soyunma odasında gelerek oyuncuları kutlamasının rol icabı olmadığını, başbakanın milli takımın gerçek bir taraftarı olduğunu belirtti.Löw, ''Hamburger Morgenpost'' gazetesine yaptığı açıklamada, Merkel'in oyuncuları çok sık ziyaret etmediğini, ancak her ziyaretine oyuncuların içtenlikle sevindiklerini anlattı.

''Başbakan Merkel, uyuma önem verdiğini göstermek için mi özellikle takımın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil ile el sıkıştı'' sorusu üzerine de Löw, ''Hayır, Mesut Özil ile çekilen fotoğraf zaten her şeyi söylüyor. Oyunculara normal davranıyor. Hiçbir şey yapmacık değil. 2006 Dünya Kupası'ndan beri bizim gerçek bir taraftarımız. Bu da hepimiz için güzel bir kompliman'' yanıtını verdi.

Politikacıların bu ziyaretleri Alman Milli Takımı'nın imajını güzelleştirmek için mi yaptıkları şeklindeki bir soruya karşılık da Löw, ''Konuyu böyle değerlendirmemeli. Bayan Merkel bizi ziyaret ya da davet ettiği her zaman ilginç olmuştur. O zaman futbolcular biraz dünyada olup bitenler hakkında bilgi sahibi oluyor. Başbakan her zaman sempatik tavrıyla bir kaç kelime söyleyerek mesajını veriyor. Angela Merkel'in ağzından siyaset ile ilgili konuları duymak oyuncularımız için iyi bir tecrübe'' ifadesini kullandı.

Löw, esi Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in istifasını da sürpriz bir gelişme olarak değerlendirerek, Köhler'in görevinden ayrılacağını beklemediğini kaydetti.

Löw ayrıca, Katolik olduğunu ve Papa'dan gurur duyulması gerektiğine inandığını belirterek, ancak kilisenin yaptığı tüm açıklamalara düşünce olarak katılmak zorunda olunmadığını bildirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER