ROPÖRTAJ

Mehmet Aurelio'nun Türkiye sevgisi

Mehmet Aurelio çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o dobra sözler...

Mehmet Aurelio'nun Türkiye sevgisi
Bir dönem Türk Milli Takımı'nda da forma giyen Mehmet Aurelio çok önemli açıklamalar yaptı. 
 
Kariyerin bir dönem Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi Süper Lig'in büyük takımlarının formasını giyen ve ayrıca Fatih Terim döneminde milli takım forması terletme şansı da bulan Mehmet Aurelio, Milliyet Gazetesi'ne özel bir röportaj verdi.

Aurelio'nun Milliyet gazetesinde yer alan röportajı şu şekilde;

Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Mehmet Aurelio'ya göre Türkiye'nin en büyüğü sarı-lacivertliler... "Trabzonspor ilk kulübüm olduğu için sevgim var. Fenerbahçe'de ise uzun yıllarım geçti. Toplam 5 sene oynadım. O yüzden Fenerbahçe'yi destekliyorum. Orada oynayan biri olarak söylüyorum, benim düşüncem Fenerbahçe'nin en büyük kulüp olduğu yönünde. Kulübün yapısı olarak camia olarak bana hissetirdiği duygu bu Fenerbahçe'nin. Flamengo ile Fenerbahçe kulüpleri birbirine benziyor. Orada da taraftarın tutkusu aynı." 

"TERİM CESARET GÖSTERDİ"

Mehmet Aurelio, Fatih Terim'in kendisini milli takıma davet etmesi ile ilgili süreci de anlatıyor... "Türk Milli Takımı'ndan davet aldığımda çok mutlu oldum. Fatih Terim ve Oğuz Çetin aradığında çok şaşırmıştım. Birçok eleştiri de olmuştu ama bu işleri yapabilmek için cesaret lazım. Bu da bende vardı. Fatih Terim hocamız çağırdığında iki kez düşünmedim. Davetten sonra kararımı verdim. Başka biri olsaydı beni çağırma cesaretini gösteremeyebilirdi. Terim benim için mükemmel bir hoca. Bu cesareti gösterdi. Onun aldığı bu karar bir anlamda bu tabuyu yıktı. Sevilen ve saygı duyulan bir teknik adam."

İKİ KIZINA TÜRKÇE İSİM

Dikkatimizi çeken detaylardan biri de Mehmet Aurelio'nun iki kızına Türkçe isimler vermesi oluyor. Hikayeyi Aurelio'dan dinliyoruz: "Mahayla 2004 yılında Türkiye'de doğmuştu. Türk Milli Takımı'nın maçlarını izliyor ve destekliyor. Aylin 2010 yılında doğdu ve Ayla ise Şubat ayında dünyaya geldi. İki kızımıza Türkçe isimler koyduk. Aylin ve Ayla isimlerini çok sevmiştik. Büyük kızım Mahayla'nın Türkiye'de okuldan arkadaşları vardı. İsimleri Aylin ve Ayla idi. Orada yaşadıklarımız unutulmayacak şeyler. Bu, hayatımızda hep var olacak. Şu anda sahip olduğumuz her şeyi Türkiye'ye borçuluyum. Unutamadağım birçok şey olduğu için bu isimler de benim ve bizim hayatımda yer ediyor."  
 
 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER