TENİS

Marsel İlhan'ı hüsrana uğratan olay

İspanyol Guillermo Garcia Lopez'e 3-2 yenilip turnuvaya veda eden milli tenisçi Marsel İlhan, samimi açıklamalarda bulundu.

Marsel İlhan'ı hüsrana uğratan olay

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) çekişmeli geçen tek erkekler ikinci tur maçında İspanyol Guillermo Garcia Lopez'e 3-2 yenilip turnuvaya veda eden milli tenisçi Marsel İlhan, ''Çok iyi oynadım, bu maçı kazanacağıma emindim ama olmadı'' dedi. 
 
 
Marsel İlhan, dün akşam 30 numaralı seribaşı Garcia Lopez'e 6-4, 1-6, 6-2, 4-6 ve 13-11'lik setlerle 3-2 yenildiği nefes kesen maçını, AA'ya değerlendirdi. Tek erkeklerde dört ''Grand Slam''e katılan ilk Türk tenisçi unvanını elinde bulunduran İlhan, bu haftanın çok iyi geçtiğini, çok iyi bir maç çıkardığını belirtti. Roland Garros ile birlikte 4 ''Grand Slam''de oynama fırsatını elde ettiğini hatırlatan İlhan, ''Bu turnuva ve maç benim için çok büyük tecrübe oldu. Daha iyi çalışıp, Türkiye'yi daha iyi şekilde temsil edeceğim'' diye konuştu.

İlhan, yaklaşık dört saat süren heyecan verici maçta, rakibinin performansıyla ilgili, ''Rakibim çok dirençliydi. Bu maçı kazanacağıma emindim ama olmadı. Birkaç kez servis kırma puanından faydalanamadım. Maçın en önemli noktaları bunlar oldu. Biraz tecrübe eksikliğim vardı. Rakibim, zor anlarda daha iyi oynadı. Bundan sonra ben daha fazla tecrübe kazanıp, şanslarımı daha iyi değerlendireceğim'' ifadelerini kullandı.

Rakibi Garcia Lopez'in, çekişmeli bir maç beklediğini ifade eden İlhan, ''Maçtan önce verdiği röportajda, kolay maç olmayacağını söylemişti. Onu daha önce Rotterdam'da yenmiştim. Lopez, bu maça hırslı çıktı'' dedi.

İlhan, maç sırasında zaman zaman sinirlenip, raketini birkaç kez yere çarpmasına ilişkin de bu tür davranışları bundan sonra daha az yapacağını, kortta mental açıdan daha güçlü olacağını söyledi.

Milli tenisçi, beklediğinin aksine, Roland Garros'a erken veda ettiğini belirterek, ''Bu maçı kazanmak istemiştim ama olmadı. En az dördüncü turu görmek istemiştim. Seneye daha çok çalışacağım'' diye konuştu.

Bir hafta İstanbul'da antrenman yaptıktan sonra İngiltere'de Queen's Cup'ta oynayacağını belirten İlhan, daha sonra da Wimbledon Tenis Turnuvası'na katılacağını ifade etti. Son dönemlerde kendini geliştirdiğini dile getiren milli sporcu, ''Son zamanlarda çok iyi oynuyorum. Özellikle servislerde çok geliştim. Bu turnuvada 50 ''ace'' attım, şu an servislerde liderim. Ancak kendimi daha çok geliştireceğim'' yorumunu yaptı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER