FENERBAHÇE

Markovic'in yerine Arjantinli yıldız

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Kloop'un Fenerbahçe'de kiralık oynayan Lazar Markovic'i gelecek sezondan itibaren takımda görmek istediğini açıklaması, sarı-lacivertli takımı yeni arayışlara itti.

Markovic'in yerine Arjantinli yıldız

Liverpool’un Lazar Markovic’i takımda tutma kararının ardından harekete geçen sarı-lacivertliler, Roma’nın Bournemouth’a kiraladığı Arjantin doğumlu Paraguaylı kanat oyuncusu için kolları sıvadı. 

Yönetim, Vitor Pereira'nın tavsiyesi ile Roma'nın devre arasında 1.2 milyon euro karşılığında Premier Ligekiplerinden Bournemouth'a kiraladığı Juan İturbe'yi yakın takibe aldı.

Roma'da başarılı olamadı 

Fotomaç'ın haberine göre; Arjantin doğumlu olan ancak Paraguaylı bir ailenin çocuğu olan 22 yaşındaki kanat oyuncusu, dünya futbol piyasasına "Yeni Messi" olarak lanse edilmiş, 2 yıllık Porto macerasının ardından İtalya'nın Verona takımına, buradan da 25 milyon bonservis bedeli karşılığında 2014'te Roma'ya transfer olmuştu. Roma'da tutunamayan oyuncu, geçen ocak ayında Bournemouth'a kiralanmıştı.

TJK at yarışı Kocaeli altılı ganyan bülteni 4 Mart 2016

Ritchie'nin gölgesinde kaldı 

Juan İturbe'yi Avrupa'ya getirten ise Vitor Pereira'dan başkası değildi. Pereira, İturbe'yi Paraguay'ın Cerro Porteno takımında forma giyerken 2011'de çalıştırdığı Porto'ya transfer ettirmişti. Juan Iturbe, Ada futboluna da uyum gösteremedi.

Bournemouth'ta Matt Ritchie'nin gölgesinde kalan 1.72'lik yıldızın değerinin düşmesi, F.Bahçe'nin iştahını kabarttı. Sarı-lacivertlilerin, Salih Uçan'dan dolayı iyi ilişkiler içinde olunan Roma'dan, İturbe'yi çok uygun şartlarda almak için bir süredir temas halinde olduğu öğrenildi.

Diğer aday Thauvin

Sarı-lacivertlilerin Lazar Markovic'in yerine düşündüğü bir başka isim ise 23 yaşındaki Fransız oyuncu Florian Thauvin. Marsilya, sezon başında 18.5 milyon euro karşılığında Newcastle United'a sattığı oyuncuyu devre arasında hiçbir bedel ödemeden kiralamıştı. Thauvin, 2012-13 sezonunda Lille'de gösterdiği performansla "yılın en iyi genç oyuncusu" seçilmişti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER