OLİMPİYAT HABERLERİ

Madalya sayısı yaşından büyük sporcu

Henüz 18 yaşında olan Aliye Demirdağ, 8 yıllık spor hayatında 70 madalya kazandı.

Madalya sayısı yaşından büyük sporcu

İlkokul döneminde tesadüfen badmintonla tanışan ve 8 yıl içerisinde 70 madalya kazanan 18 yaşındaki Aliye Demirbağ, başarıdan başarıya koşuyor.

MADALYA SAYISI YAŞINDAN BÜYÜK

İlk zamanlar hobi olarak devam ettiği badmintonu daha sonra annesine daha iyi bir yaşam sunabilmek için kendisine meslek edinen Demirbağ, bu sene üst üste 3 kez Balkan şampiyonu oldu. Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılacak olan Demirbağ’ın en büyük hedefi, Japonya’da yapılacak 2020 olimpiyatlarına katılmak.

Aliye Demirdağ

''ANNEME İYİ BİR HAYAT YAŞATABİLMEK İÇİN...''

Babasını doğmadan önce kaybettiğini dile getiren Demirbağ, "İlk önce hobi olarak yapıyordum. Daha sonra aklım erince bu sporun benim için bir meslek kaynağı olacağını, anneme iyi bir hayat yaşatabilmek için kapı olacağını düşündüm. Aynı hırsla çalışmaya devam ettim. Annemin benim üzerindeki emeğini bu tür başarılarla da ödeyemem. Elimden gelen en iyi şekilde annemi gururlandırarak ve iyi bir hayat yaşatarak ödemeye çalışacağım" diye konuştu.

Aliye Demirdağ

HEDEF 2020 OLİMPİYATLARI

Ailelerin çocuklarını sadece okula değil, spora da yönlendirmelerini istediğini anlatan genç sporcu, şunları kaydetti: “En son Yunanistan yapılan Balkan Şampiyonası’nda üst üste 3’üncü kez Balkan Şampiyonu oldum. Şuan 2017 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Ondan önce ise Dünya Şampiyonası var. Bunun sonucunda hedefimiz 2020 olimpiyatları. Federasyon, kulübüm ve antrenörlerimle birlikte 2020 olimpiyatlarını hedef belirledik.''

Aliye Demirdağ

Aliye’nin çalışmayı çok seven bir öğrenci olduğunu vurgulayan Milli Takım Antrenörü Mehmet Sıddık İsaoğlu, öğrencisinin antrenman öncesinden gelerek sonuna kadar kaldığını ve bunun da başarısına yansıdığını dile getirdi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER