DİĞER HABERLER

Maccabi Electra finale yükseldi

THY Avrupa Ligi Final-Four maçında Maccabi Electra Tel Aviv, CSKA Moskova'yı 68-67 yenerek finale adını yazdırdı.

Maccabi Electra finale yükseldi

THY Euroleague’de Final Four heyecanı başladı. İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv, Rus ekibi CSKA Moskova’yı 68-67 mağlup ederek ilk finalist olmayı başardı.

Karşılaşmaya iyi başlayan CSKA, Sasha Kaun ile üst üste bulduğu basketlerle öne geçmeyi başardı. Maccabi ise Hickman ile skora tutundu ve ilk çeyrek CSKA’nın 19-16’lık üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrek ise Rus ekibi oyuna ağırlığını koydu. İki Sırp yıldızı Kristic ve Teodosic ile etki olan CSKA’ya, rakip Ohayon ie karşılık vermeye çalıştı ve devre sekiz sayılık farkla sona erdi. 38-30

SON ÇEYREK NEFESLERİ KESTİ
Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk basketi Weems’den geldi. Daha sonra pota altında Hines ile etkili olan CSKA, farkı 11’e kadar çıkartmayı başardı. Farkın açılması sonrası mola alan David Blatt’in oyuncuları moladan iyi döndü ve son periyoda 55-45 girildi. Son çeyrek de ise oyunun hakimi İsrail temsilcisi oldu. Maccabi, Alex Tyus ve David Blu ile etkili oldu ve son 2 dakikaya 3 sayı farkla girildi.  Karşılaşmanın bitimine 13 saniye kala bir sayı geride olan İsrail ekibinde, son topu Tyrese Rice baskete çevirmeyi başardı ve Maccabi Tel Aviv büyük bölümünü geride götürdüğü karşılaşmadan galip ayrılarak ilk finalist oldu. 

Ayrıca karşılaşmanın başında, Soma'da yaşanan facia yüzünden 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER