MİLLİ TAKIM

Lucescu'dan yabancı kuralı için olay açıklama

A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu, canlı yayınında Arda Turan ve Milli Takım için önemli açıklamalarda bulundu.

Lucescu'dan yabancı kuralı için olay açıklama

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, katıldığı canlı yayında Milli Takımın geleceğinden yabancı sınırına kadar bir çok önemli açıklamada bulundu.

Lucescu, sezon başı Barcelona teknik direktörü Valverde ile konuşmasında yöneticilerin Arda Turan'ı satacağını belirttiğini söyledi.

Luce'nin açıklamaları şu şekilde;

'Geleceğin ekibini kuracağız'

14 yıl önceki halime göre akıllandım. Bu zaman zarfında Türk futbolunu yakından izledim. Fatih Terim'in kurduğu genç kadro çok iyiydi. Cengiz, Hakan... Maalesef bu oyuncular başka takımlara gitti ve oynayamadı. İlerleyen dönemlerde U 21 Milli Takımı'nda oynayan, Ersoy, Erdoğan, Abdülkadir gibi isimler var... Bu oyuncular Milli Takım'ın geleceği olabilirler. Geleceğin ekibini kuracağız. Kolay olmayacak. Birçok yeni genç, tanınmamış oyuncu olacak belki. Altınordu'da oynayan futbolcular olacak. Sporting'te oynayan defans oyuncumuz (Merih Demiral) var.

'Oyuncular sinirli oluyor'

Milli takıma yardım edebilecek tüm tecrübeli oyunculara, sağlık durumları el verdiği sürece kapımız her zaman açık. Kendi takımında oynamayan bir oyuncuyu Milli Takıma çağırdığınız zaman kolay olmuyor. Sinirli oluyor, odaklanma sorunu yaşıyor. Orta sahada çok sorun yok. Emre Belözoğlu fizik olarak hala çok iyi durumda. Oyuncularımızın yaş ortalaması da düşük. Ama hücumda sıkıntılarımız var. Bir tek Cenk var genç olarak.

'Ama affedilemez hatalar yaptık'

Türkiye'nin statları Avrupa'da yok, burada inanılmaz iyi statlar var. Şimdi artık akademilere, altyapıya önem vermemiz lazım. Avrupa'da en çok yabancı oynatan ikinci ülke Türkiye. Ülkede yetişmiş oyunculara bakınca ise Türkiye çok gerilerde. Futbolcular, kulüplerinden milli takıma geliyorlar, 3-4 gün kendi kulüplerini konuşuyorlar. 2. maça bu kalmıyor ve iyi oynuyoruz. Barcelona hocası Valverde ile konuştum. Arda'yı biraz antrenmanda fazla kullanmasını istedim. Yardım etmesi için konuştum. Çünkü İzlanda maçında çok şansımız yoktu. Burak, Arda sakattı. Zamanlarının büyük bölümünü antrenman yapmadan geçirdiler. İzlanda maçında Türk futbolunun karakteristik özelliklerini kullanmak istedim. Teknik, sürat... Ama affedilemez hatalar yaptık. "Benim için önemli olan topa sahip olma. O modu sahada işlemek. Finlandiya maçında %70 topa hakim olan taraf bizdik.

'Yabancı futbolcular, gençlere engel olmamalı'

Yabancı oyuncuları Türkiye'ye getirerek iyi bir şey yapıldı. Genç Türk oyuncular, onlardan çok şey öğrenebilir. Ancak yabancı futbolcular, gençlere engel olmamalı. Engel oluyorlar demiyorum ama gençlere yardımcı olmamız lazım. Yabancı oyuncuları Türkiye'ye getirerek iyi bir şey yapıldı. Genç Türk oyuncular, onlardan çok şey öğrenebilir.

'14 yabancıya hiçbir şekilde karşı değilim'

14 yabancıya hiçbir şekilde karşı değilim. 14 yabancı varsa 14 de Türk var. Ancak %50-%50 olan bu oranı güzel kullanmak gerek. Ama bu dengeyi iyi kullanabilmek güzel. Süper Lig'de kalecilerin %70'i yabancı. Sağ beklerin %15'i Türk. Stoperlerin %25'i Türk... %30 Türk kaleci var, %25 stoper, %60 sol bek var. %30 orta saha, %20 Türk forvet var. Seçim yapmak zor. Antrenörlerden isteğim Türklere biraz daha güvensinler. Çok güzel bir Milli Takım yaratabiliriz. Her sene çok para harcayıp yabancı getirip, de aşağıdan gençlere imkan vermezsek, bu oyuncular erken gitmek zorunda kalacak. Romanya'da bir karar alındı, ilk 11'de 1 tane U21'den gelen oyuncu olacak. Bu sadece bir örnek, gençleri taşımak için.

Lucescu'dan Arda Turan itirafı

Yorumlar
TREND HABERLER