YAZARLAR

Lucescu önemli ama olmazsa olmaz değil

Trabzonspor başkanının Lucescu'yu takımın başına getirmek için girişimde bulunduğu yönünde haberler spor basınında yer alıyor. Ancak Lucescu transferi balon olmamalı! Ayrıca başka kulüpten adam ayartmak Trabzonspor'a yakışmaz

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor'ın çiçeği burnundaki başkanının seçim sürecinde camiaya söz verdiği Rumen teknik adam Mircea Lucescu'yu takımın başına getirmek için girişimde bulunduğu yönünde haberler spor basınında yer alıyor.

Haliyle tecrübeli teknik adam ile başkan arasında geçtiği ifade edilen  görüşmeler bordo mavili taraftarları heyecanlandırıyor.

Ancak Lucescu transferi balon olmamalı!

Unutulmamalı ki; bazen umutlar büyüdükçe büyür. Ama ne kadar çok büyürse, yıkıldığında o kadar çok ses çıkarır.

Başkanlar kendilerine hedef koyarlar ama popülistlik olsun diye de alamayacağı biri için de 'Lucescu Trabzon'a gelecek' dememeli. 

Başka kulüpten adam ayartmak Trabzonspor'a yakışmaz!

Trabzonspor’da teknik direktör arayışları sürerken bazı yöneticilerin Lucescu ısrarını anlamak mümkün değil.

Çünkü başka bir kulüp ile mukavelesi devam eden bir teknik adam, sevilebilir ama yaklaşılamaz ona kur yapılamaz dahası ayartmaya çalışılamaz, çalışılmamalı da.

Ukrayna Premier Lig takımlarından Shakhtar Donetsk'in üst yöneticisi (CEO) Sergei Palkin'in yaptığı açıklama da, "...Lucescu ile sözleşmemiz 2016 Mayıs’ın da ona eriyor. Kendisinin büyük deneyimleriyle Şampiyonlar Ligi dahil olmak üzere en üst düzey kulvarlarda yüzlerce zaferler kazandık. Birkaç düzine kupa kaldırdık. Lucescu’yu yeniden takımın başında görmek istiyorum. Daha da iyiye gideceğimize eminim." dediği basına yansımıştı.

Ayrıca Lucescu’nun kendiside, Trabzonspor yönetimine “Gelirim ancak kulübümle görüşmeden olmaz. Çünkü onlara gönül bağım var. Sözleşmem bitecek olmasına rağmen onlarla görüşeceğim” dediği biliniyor.

Şimdi böyle diyen birisine 'gel bizimle çalış' diye teklifte bulunmak ne derece etik olur?

Lucescu'nun Trabzonspor’a gelme ihtimali zayıfsa

Tam 11 yıldır Shakhtar Donetsk'i çalıştıran 70 yaşındaki Lucescu için Shakhtar Başkanı Rinat Ahmetov’un da  müzelerinde eksik olan tek kupanın Şampiyonlar Ligi kupası olduğunu ve bu kupayı Lucescu ile birlikte kazanmak istediklerini açıklaması Rumen çalıştırıcının Trabzonspor’a gelme ihtimalini zayıflatmasına rağmen bordo mavili bazı yöneticilerin Lucescu inadını sürdürmesi anlaşılır gibi değil.

Nitekim bir kulüp, bir başka kulübün mukavelesi devam eden teknik direktörünün, aklını çelmek yolu ile bu kişiyi kendine yönlendirdiği takdirde bu "adam çalmak" olarak adlandırılabilir.

Hatta bir örnek vermek gerekirse; bu durum başka şirketlerin personelini daha cazip şartlar önererek bir nevi ayartmaya benzer.

Lucescu'nun başarı durumu ortada ama...

Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, futbol yaşantısında Dinamo Bükreş ile büyük başarılar kazanmış, Galatasaray ve Şahtar Donetsk ile iki Avrupa kupası kazanmıştır. Türkiye'de ayrı takımlarda iki yıl üst üste şampiyonluk yaşamıştır.

Lucescu'nun formasyonunun 4-2-3-1 olduğu bilinir. Teknik adam olarak başarı oranı ise 59,0 % galibiyet, 18,5 % berabere, 22,6 % yenilgiler şeklinde olduğu ve  bu durumda başarılı olduğunun göstergesidir.

Lucescu'nun başarısına kimsenin laf ettiği yok ama olmazsa olmaz da değil.

Yorumlar
TREND HABERLER