ŞAMPİYONLAR LİGİ

Liverpool finalin kapısını araladı

Liverpool, Mohamed Salah'ın 2 gol 2 asist yaparak yıldızlaştığı yarı final ilk maçında Roma'yı 5-2 mağlup etti ve rövanş maçı için büyük bir avantaj yakaladı.

Liverpool finalin kapısını araladı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Liverpool, evinde Roma'yı 5-2 mağlup etti. Liverpool'un golleri Mohamed Salah(2), Sadio Mane ve Firmino'dan geldi. Roma'nın iki golünü ise Edin Dzeko ve Diego Perotti kaydetti. İşte Liverpool - Roma maçının özeti ve detaylar...

Liverpool Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahasında Cengiz Ünder'li Roma'yı konuk etti.

cengiz ünder roma liverpool

SALAH ÇATALA ATTI: Mücadeleye iyi bir başlangıç yapan ev sahibi Liverpool, sezonun en formda ismi olan Mohamed Salah'ın 35. dakikda attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla bitecek denilirken Salah bir kez daha sahneye çıktı ve durumu 2-0 yaptı. İlk yarı bu sonuçla sona erdi.

Mohamed Salah

LİVERPOOL 2. YARIDA 5 ATTI: İkinci yarıda da Roma'yı sahadan silen Liverpool, mücadeleden 5-2 galip ayrıldı. Salah ikinci yarıdaki iki golün asistini yaptı. Roma'nın golleri ise Dzeko ve Perotti'den geldi. Bu skorun ardından Liverpool, 2 Mayıs'ta Roma'da oynanacak rövanş için çok büyük bir avantaj elde etti.

LIVERPOOL YARI FİNALE NASIL KALDI?: Jürgen Klopp'un yönetimindeki Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde namağlup tek takım! E Grubu'nda Sevilla, Spartak Moskova ve Maribor'la mücadele eden Liverpool, Sevilla, Spartak Moskova ile berabere kaldıktan sonra 7-0'lık Maribor galibiyetiyle kendine geldi. 4. maçta Maribor'u yine farklı bir skor olan 4-0'la geçen İngiltere temsilcisi, Sevilla karşısında 30 dakikada 3-0 öne geçmesine rağmen maçı 3-3 tamamladı. Liverpool, gruptaki son maçında Spartak Moskova'yı yine 7-0 mağlup ederek topladığı 12 puanla bir üst tura lider olarak yükseldi.

Son 16 turunda Porto ile eşleşen Liverpool, ilk maçta rakibini 5-0'la mağlup etti ve avantajı kaptı. Anfield Road'da oynanan mücadelede sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılan İngiliz temsilcisi, adını bir üst tura yazdırdı.

Liverpool

YARI FİNALDE MANCHESTER CITY'İ DEVİRDİLER!: Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Liverpool, Anfield'da Manchester City'i konuk etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Kırmızılar, 12. dakikada 1-0 öne geçti. Ceza sahası içine hareketlenen Roberto Firmino'nun vuruşunda kaleci Ederson gole izin vermedi, dönen topu takip eden Brezilyalı futbolcu topu Salah'a çıkardı, Mısırlı futbolcunun vuruşunda top ağlara gitti. Salah attığı bu golle, bu sezon Liverpool'un mücadele ettiği tüm turnuvalarda 38. golünü atmış oldu.

Liverpool, 21. dakikada skoru 2-0 yaptı. James Milner'ın pasında, Alex Oxlade Chamberlain ceza sahası dışından sert bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

Merseyside ekibi, 2-0'dan sonra fırtına gibi esmeye devam etti. 31. dakikada Salah'ın ceza sahası içi sağ tarafından yaptığı ortada altıpas üzerinde etkili bir kafa vuruşu yapan Sadio Mane takımını 3-0 öne geçirdi.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmayınca, ilk 45 dakika 3-0 Liverpool'un üstünlüğüyle sona erdi. Manchester City, ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koydu. Özellikle Sane'yle sol kanattan etkili ataklar geliştiren City, aradığı golü bulamadı.

Yorumlar