BASKETBOL

LeBron James rekor ücretle Los Angeles Lakers'a gitti

Dünya LeBron transferini konuşuyor. Cleveland Cavaliers'in yıldızı LeBron James, Los Angeles Lakers ile anlaştı. 4 yıllık imza için alacağı ücret çılgınca. LeBron her 25 saniyede bir Türkün yıllık asgari ücretini kazanacak.

LeBron James rekor ücretle Los Angeles Lakers'a gitti

Amerikan Basketbol Ligi NBA'in en büyük yıldızlarından LeBron James Los Angeles Lakers ile rekor ücrete anlaştı. LeBron Türkiye'de bir asgari ücretlinin yıllık olarak aldığı parayı sadece 25 saniyede kazanacak.

NBA finalinde bu sezon Golden State Warriors'a 4-0 kaybeden Cleveland, LeBron'u takımda tutamadı. Cleveland ile yollarını ayıran LeBron James, 4 yıllık kontrata imza atttı. 4 yıllık imzanın değerinin ise 154 milyon dolar olduğu belirtildi.

Sezon başına 38.5 milyon dolar alacak : Geçen sezon maç başına 27,5 sayı, 9,1 asist, 8,6 ribaund ve 1,4 top çalmayla oynayan 'Kral' lakaplı James, Los Angeles Lakers'ta sezon başına 38,5 milyon dolar kazanacak.

1 dakikada 9 bin 781 dolar alacak: NBA takımları play-off maçları hariç bir sezonda 82 maç yapıyor. Maçlar ise 48 dakika. Bu da 33 yaşındaki LeBron'un sakatlık ya da başka bir sorun olmazsa normal sezonda 3.936 dakika oynayabileceği anlamına geliyor. Her şey yolunda gider ve LeBron tüm maçlara çıkarsa bir dakikada elde edeceği gelir 9.781 dolar olacak.

Asgari ücretli Türk'ün yıllık gelirini...
Türkiye'de çalışan bir asgari ücretlinin aylık geliri 1603 TL, yıllık net geliri ise 19.236 TL. Dolar bazında yıllık asgari ücret ise 4.172 dolara tekabül ediyor. Bu da LeBron'un bir yıllık asgari ücret gelirini sahada geçirdiği 25,5 saniyede kazanacağı anlamına geliyor.

Türkiye'de çalışan bir kişinin LeBron'un bir dakikada elde ettiği geliri bir yılda kazanabilmesi için aylık maaşının 3.700 TL olması gerekiyor.

Bu tutarlar sadece LeBron'un imzaladığı kontratla elde edeceği kazanç. Yıldız oyuncunun sponsorluklardan veya forma satışlarından elde edeceği gelirlerin Los Angeles gibi büyük bir pazarda çok daha yüksek düzeylere ulaşabileceği tahmin ediliyor.

LeBron James'in bir dakikalık geliri 3500 lira

İLK KEZ BATI'DA OYNAYACAK : 2003 yılında NBA'e adım atan LeBron James, Cleveland Cavaliers forması giymeye başladı.

2010/11 sezonunda Miami Heat'e transfer olan LeBron, 2. sezonunda Wade ve Bosh ile birlikte şampiyonluk yaşadı. MVP olan LeBron ilk şampiyonluğunu da kazanmış oldu.

LeBron 2011/12 sezonunda da aynı başarısını tekrarlayarak peş peşe 2. şampiyonluk kupasını kaldırdı.

2014'te evine geri dönen James, 2015/16'de bir şampiyonluk daha yaşadı. Bu sezon da Golden State Warriors ile finalde eşleşen LeBron James bu kez kaybeden taraf oldu. 14 yıldır Doğu Konferansı'nda mücadele eden LeBron James, Los Angels Lakers ile yaptığı anlaşma sonunda ilk kez Batı Konferansı'nda sahne alacak.

Ersan İlyasova Milwaukee Bucks ile anlaştı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER