YAZARLAR

Kupayı Fener sportmenliği Trabzon kazandı

Kupayı Fener sportmenliği Trabzon kazandı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan final maçında gülen taraf Fenerbahçe oldu...

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe, Trabzonspor'u Moussa Sow'un attığı golle 1 - 0 yendi.

Trabzonsporlu oyuncuların maçta kazanmak için futbol adına her şeyi yapmalarına rağmen arzu edilen skoru bi türlü yakalayamadılar. Oysa o kadar azimliydiler ve bu maçı kazanarak taraftarlarını sevindirmek istiyorlardı.

Futbolun adaleti yok. zaten olsaydı böyle olmazdı. Bu kadar gol pozisyonu bulup kazanamamak budur işte.

Trabzonsporun sayısız gol pozisyonuna girmesine rağmen, Fenerbahçe tek tük geldi ve maalesef 1 gol oldu. Trabzonsporun Fenerbahçe'ye karşı aldıkları 1-0 mağlubiyette şans faktörünün yanlarında olmadığı açık.

Bordo-mavili takımın futbolcularının girdiği 7-8 pozisyonu değerlendirebilseydi, çok farklı bir maç olabilirdi ama olmadı.

90+3 dakikaya bakıldığında Karadeniz ekibi maçı domine etmelerine rağmen kazanamadılar.

Futbolda şans faktörü önemli, dün akşam şans faktörü Trabzonspor'un yanında değildi. Şans yanlarında olsaydı çok farklı bir maç olabilirdi. 1 hata yaptılar ve bundan gelen gol ile maç bu şekilde sonuçlandı.

Bu sezon ligde umduğunu bulamayan takımların başında gelen Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürerek, taraftarlarına mutluluk yaşatmak istiyordu ama olmadı. Oyuna iyi başlayan takım Trabzonspor olmasına rağmen mutlu sona bi türlü ulaşamadı. Bu durum tamamen nasip kısmet meselesi. Allah kısmet etmedi mi sen ne yaparsan yap olmuyor. Trabzonspor'un maddiyata ihtiyacı olduğu kadar maneviyata da ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Bu maçın ardından önemli bir konuya da değinmek isterim. Fenerbahçeliler medeni ve sportmen taraftar görsün. ÇünküSpor Toto Süper Lig'in 2011 - 2012 sezonu şampiyonu Galatasaray, şampiyonluk kupasını Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kamera ışıkları altında aldığı hafızalarda tazeliğini korumaktadır.

Galatasaray'ın şampiyonluğunu hazmedemeyen bir takım kişiler tarafından sarı-kırmızılı takımın şampiyonluk kupasının verilmesi engellenmişti. Türkiye futbol tarihine karanlık bir gece olarak geçen o maçın ardından ortalık darmadağın edilmişti. Trabzonlu taraftarlar takımları kupayı alamadıklarına üzülmüşlerdir elbette ama vakur bi şekilde maçın oynandı stadı terk etmişleridir. Kupa seremonisini engelleyip,kavga gürültü edip en ufak bir nahoşluğa sebebiyet vermediler.

Zira Trabzonspor taraftarı ise 1996 yılında olduğu gibi bugünde aynı olgunluğu göstererek rakibine yenilip kupayı kaybetmesine rağmen en ufak bir tatsızlığa ve olumsuzluğa neden olmadan daha doğrusu başka takım taraftarları gibi stada ve etrafa zarar vermeden kaderlerine razı olarak büyük bir olgunlukla Ankara 19 Mayıs stadını terk ettiler. İşte taraftar farkı burada.

Yorumlar
TREND HABERLER