YAZARLAR

Kupan için oyna Trabzon!

Trabzonspor’un, Fenerbahçe'ye karşı tutuk oyunu bu maçla kırılmalı! Dik oyna Trabzon. Sen İstanbul dukalığına son veren Anadolu takımısın, taraftarın seyircinle şerefli mazinle, sen büyüksün Trabzon.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Spor Toto Süper Lig'in 13. Haftasında oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için geri sayım başladı.

İki takımın da 3 Temmuz şike sürecinden bu yana gelen gerginliğinin atmosfere nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

Fenerbahçe, Galatasaray’la berabere kalıp, son maçından da puanı kurtarınca çıkışa geçmiş olarak lanse edilirken, Trabzonspor'un Yeni Malatyaspor karşısında almış olduğu farklı yenilgi moralleri bozmuştu.

Geçen hafta içi karara bağlanan Burak Yılmaz ve kaleci Onur Kıvrak'ın kadro dışı bırakılması takımda yeni bir yapılanma başladığının sinyallerini veriyor. Hangi Trabzonspor taraftarına sorsanız, hatta diğer takım taraftarlarına bile sorsanız, hiç kimse Burak Yılmaz’a kefil olmaz diye düşünüyorum.

Futbolcu, oynadığı oyuna ne kadar eğiliyor ne kadar özverili davranıyorsa, karakterini de bir o kadar geliştirmek zorunda. Sen koca bir takımın oyuncusu isen, hocanın kararına da, seyircinin protestosuna da saygı duyup işini yapmak zorundasın.

Ego işin önüne geçtiğinde, pürüz çıkması kaçınılmaz oluyor. Bu yüzden yönetimin ve Ünal Karaman'ın duruşunu tebrik ediyorum. Hiçbir oyuncu takımdan önemli değildir. Onur Kıvrak'a gelince, Karaman'ın vardır bir bildiği diye düşünüyorum. Çabuk parlayan bir oyuncu. İçlerinde ne yaşadıklarını bilemesek de, bazı oyuncuların , takımı kendilerinin tekelindeymişçesine sabote etmesini kabul etmiyorum.

Bu doğrultuda; Trabzonspor'da Genişletilmiş Divan Başkanlık Kurulu Toplantısın da Onur Kıvrak ile Burak Yılmaz’ın kadro dışı kalmasının doğru olup olmadığı konusunda fikir alışverişlerinde bulunan divan üyeleri, toplantı sonunda yönetimin bu kararına destek verdiği biliniyor.

Trabzonspor’un, Fenerbahçe'ye karşı tutuk oyunu bu maçla kırılmalı!

Maça gelecek olursak; Trabzonspor’un, Fenerbahçe'ye karşı tutuk oyunu bu maçla kırılmalı. Kupası türlü entrikalar ile çalınan bir takımın, diğer ekiplere bu kadar hırslı oyununu, Fenerbahçe karsısında durağanlaştırması hep dikkatimi çekmiştir. Bir derbi havasında geçmesini beklediğim fakat beklediğimi göremediğim maçlar çıkarmazlar umarım. Karaman’ın Sosa'ya daha fazla yetki verip, daha çok verim almak isteyeceğini düşünüyorum. Yusuf Yazıcı'da formasına kavuşabilir.

Fenerbahçe cephesine gelince; oyununu oynasın, tribünlere ve sahadaki rakiplerinin damarına oynamasın. Diyebileceğim tek şey bu..

Dik oyna Trabzon!

Dik oyna Trabzon, bordo-mavili renklerinle sen 50 yıldır sönmeyen bir meşalesin. Anlı şanlı şampiyonluklar ile adını spor tarihine altın harfler ile yazdırmış bir efsanesin. İstanbul dukalığına son veren Anadolu takımısın, taraftarın seyircinle şerefli mazinle, sen büyüksün Trabzon.

 

Yorumlar
TREND HABERLER